Actualitate

Fany acuză Compania de Transport Public de transport ilegal de persoane pe două trasee

“Războiul” pentru traseele de transport persoane în zona metropolitană este departe de a se fi încheiat. Fany, firma care asigură transportul în Floreşti, acuză CTP Cluj-Napoca de ilegalităţi.

Conducerea companiei de transport Fany susţine că fostul RATUC Cluj (Compania de Transport Public Cluj – după noua denumire) operează ilegal pe traseele Cluj-Polus şi Cluj-Baciu. Cristian Măhălean, directorul Fany afirmă că aceste trasee au fost câştigate de firma pe care o conduce la licitaţia electronică naţională din 18 decembrie 2013. “Trebuie ştiut că, potrivit legii, deţinătorul de licenţă obţine exclusivitate pentru traseul câştigat la licitaţie. CTP Cluj-Napoca trebuia să se retragă de pe respectivele trasee de la 1 ianuarie 2014, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi şi acest lucru aduce grave prejudicii financiare companiei Fany”, a declarat Măhălean. El a mai spus că se vede obligat să sesizeze Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Potrivit conducerii Fany, faptul că CTP Cluj-Napoca operează în paralel cu firma privată pe cele două trasee este o ilegalitate.


Primarii comunelor din vecinătatea municipiului au precizat în nenumărate rânduri că se aşteaptă sentinţa definitivă în procesul intentat de operatorii privaţi Consiliului Judeţean după ce au fost scoase iniţial de la licitaţie traseele de transport persoane din judeţ pentru ca CTP să poată intra în locul privaţilor. Ulterior, licitaţia a avut loc totuşi după ce Fany a câştigat în prima fază procesul. Până la sentinţa definitivă ar urma să opereze atât firmele private cât şi CTP Cluj-Napoca. 

abonare newsletter