Actualitate

FOTO: Sensul giratoriu de la aeroport a fost inaugurat

UTI Grup a finalizat lucrările la noul sistem de acces în incinta parcării Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj care au constat în construcţia unui sens giratoriu şi instalarea unui nou sistem performant de management al parcării. Lucrările au fost realizate în decurs de şase luni, iar valoarea investiţiei a fost de 450.000 de euro.

Pentru realizarea sensului giratoriu a fost necesară efectuarea unor lucrări de infrastructură şi modificarea traseelor existente de distribuţie a energiei electrice, termice, de telecomunicaţii şi a liniilor de contact ale RATUC.

Sistemul de acces existent a fost înlocuit cu o nouă soluţie de management al parcării de ultimă generaţie, care contribuie la îmbunătăţirea serviciilor printr-o serie de aplicaţii: diversificarea mijloacelor de plată prin introducerea plăţii cu card bancar la casierie şi în curând la automatele de plată nou instalate, personalizarea tarifelor în funcţie de amplasament şi categorie de client vizată, pentru posesorii de abonamente, pentru clienţii care doresc servicii de parcare pe termen lung.


„Avem astăzi inaugurarea unui obiectiv foarte important, în primul rând, fluidizează traficul în zonă, aici au avut loc o serie de accidente datorită traficului şi afluxului spre aeroprot, acest sens giratoriu rezolvă şi această problemă, noua intrare cu noile porţi, o dotare care este făcută la toate standardele, este o investiţie care este undeva la aproape 15 miliarde de lei vechi. Următorul pas va fi legat de tarifele care se vor practia în cadrul aeroportului şi o sistematizare a acestor parcări pentru cei care vor să parcheze pe un termen mai lung, în aşa fel încât parcarea să fie deschisă şi prietenoasă tuturor. Lucrările cele mai mari au fost în subteran”, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

De asemenea, noul sens giratoriu va fluidiza traficul din zona aeroportului. „Sensul giratoriu pe care îl inaugurăm astăzi face parte dintr-o serie de investiţii pe care UTI le face în cadrul acestui aeroport. Noul sens rezolvă problemele legate de circulaţie, cred că nu vor mai avea loc accidente în această zonă, contribuie semnificativ la fluidizarea traficului, va duce la creşterea siguranţei conducătorilor auto care utilizează parcarea. Avem patru fluxuri de intrare şi patru fluxuri de ieşire, sperăm să fie mult mai fluid traficul. Numărul de locuri de parcare este neschimbat, în acest moment sunt aproximativ 500 de locuri de parcare”, a declarat Gabriel Davidescu, director UTI.


La taierea panglicii inaugurale au fost prezenți Horea Uioreanu, președintele CJ Cluj, Ioan Oleleu,  și Vakar Istvan, vicepreședinți CJ Cluj, David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj și Gabriel Davidescu, director UTI.

În anul 2011, Alin Tişe, preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Cluj anunţa că va fi construit un sens giratoriu în zona Aeroportului Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca. Lucrurile s-au împotmolit astfel că realizarea sensului giratoriu a durat nici mai mult nici mai puţin de doi ani.


În toamna anului trecut, reprezentanţii Consiliului Judeţean explicau faptul că “autorizaţia de construcţie a fost obţinută în 2011, dar după aceea şi-au dat seama că trebuie deviate reţelele de tensiune medie şi de gaz”. Autorizaţia pentru deviere a fost obţinută în 29 martie 2013, iar apoi s-a început lucrul la devierea reţelelor. De altfel, potrivit reprezentanţilor forului judeţean, realizarea sensului giratoriu a durat mult mai mult decât în mod normal din cauză că a fost necesară mutarea tuturor reţelelor de utilităţi şi au existat şi probleme legate de sol, pânza freatică fiind foarte sus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter