Actualitate

FOTO - Furtună de zăpadă în SUA. Mii de zboruri au fost anulate

Aproximativ 3.000 de zboruri au fost anulate joi, în Statele Unite, din cauza unei furtuni de zăpadă care afectează nord-estul ţării, însoţită de rafale de vânt şi temperaturi glaciale, care ar urma să coboare până la minus 13 grade Celsius vineri seară, la New York.

Foto arhiva Foto arhiva

O alertă de viscol a fost instituită până vineri la amiază în statele New York, New Jersey, Pennsylvania şi o parte din New England.
Potrivit Mediafax, un strat de zăpadă între 10 şi 20 de centimetri se va aşeza la New York, unde a început să ningă abundent de joi seară, iar rafalele de vânt ar urma să atingă până la 56 de kilometri pe oră. Temperaturile ar urma să coboare în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă până la minus 13 grade Celsius, însă vor fi resimţite până la minus 23 de grade Celsius din cauza vântului, potrivit Agenţiei Naţionale Americane de Meteorologie.
La Boston, unde de asemenea a nins abundent joi, temperatura ar urma să coboare până la minus 21 de grade Celsius. Primarul Thomas Menino a ordonat închiderea şcolilor publice pentru vineri. Garda Naţională a fost mobilizată.
Joi, peste 500 de zboruri au fost anulate în aeroporturile newyorkeze, şi anume 353 cu plecare din sau sosire la Newark, 125 pe LaGuardia, iar 70 pe Aeroportul Internaţional JFK, în timp ce alte sute de zboruri au avut întârzieri, potrivit site-ului specializat Flightaware.com. Aeroportul Boston Logan este de asemenea perturbat. Pentru vineri, peste 600 de zboruri au fost deja anulate la New York şi la Boston, iar 909 în întreaga ţară.
Un avertisment de viscol a fost anunţat şi pentru Long Island, la est de New York.

Fotografii din SUA acoperite de zăpadă puteţi urmări AICI.

Etichete: zboruri anulate
Ultimele Stiri
abonare newsletter