Actualitate

DISCURS înduioșător al reginei Elisabeth de Crăciun

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a vorbit, în discursul difuzat de Crăciun, despre speranţa pe care a adus-o naşterea prinţului George, despre importanţa valorilor tradiţionale, precum şi despre împlinirea a 60 de ani de la încoronarea sa şi despre rolul Commonwealth.

"Aici, în casa mea, familia mea este puţin mai mare cu ocazia acestui Crăciun. După cum ştiţi mulţi dintre dumneavoastră, venirea pe lume a unui copil oferă tuturor şansa de a contempla viitorul cu o bucurie înnoită şi cu speranţă", a declarat regina Elizabeth a II-a, potrivit BBC. Regina s-a referit şi la cei care au devenit părinţi, subliniind că "vieţile lor nu vor mai fi niciodată ca înainte".

De asemenea, regina Marii Britanii a vorbit despre împlinirea a 60 de ani de la încoronarea sa, despre rolul Commonwealth şi despre Jocurile Commonwealth, programate în 2014 la Glasgow, anunță Mediafax. "Aniversarea mi-a reamintit de remarcabilele schimbări produse de la încoronare, multe dintre ele în bine, şi de lucrurile care au fost constante, precum importanţa familiei, a prieteniei şi a înţelegerii", a precizat regina.


 Mesajul reginei, difuzat miercuri la televiziune şi radio, a fost înregistrat la începutul lunii decembrie la Palatul Buckingham.

În cursul discursului, au fost difuzate scene inedite filmate la recepţia privată organizată la Clarence House cu ocazia botezului prinţului George. Fiul prinţului William şi al ducesei de Cambridge a fost botezat în octombrie, la Biserica regală a Palatului Saint James. "Aşa cum se întâmplă cu toţi cei care sunt botezaţi, George a fost adus la bucuria de a fi slujitor al credinţei creştine. După ceremonia religioasă a botezului, ne-am adunat pentru fotografia tradiţională. A fost un prilej de bucurie", a adăugat regina.


Regina Elizabeth nu a uitat de membrii forţelor armate care nu sunt împreună cu familiile de Crăciun: "Le suntem pentru totdeauna recunoscători celor care se expun riscurilor pentru a fi noi în siguranţă".

Discursul de Crăciun este scris de regină, fiind una dintre rarele ocazii în care îşi poate expune punctele de vedere fără a fi influenţată de Guvern. Anul acesta, discursul a fost produs împreună cu postul public BBC, fiind difuzat în toate statele membre ale Commonwealth.


Regina Elizabeth a II-a şi soţul ei, prinţul Phillip, petrec Crăciunul la Castelul Sandringham, în Norfolk, Anglia. Prinţul William şi soţia lui l-au adus pe fiul lor, prinţul George, la reşedinţa Sandringham. Prinţul George, al treilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, s-a aflat împreună cu părinţii săi, ducele şi ducesa de Cambridge, la Biserica Saint Magdalene de pe domeniul Sandringham, la slujba organizată în prima zi de Crăciun.

abonare newsletter