Actualitate

Au rănit grav doi pietoni şi au fugit de la locul accidentului. Unul dintre pietoni, lovit pe trecere

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia-Turzii l-au identificat pe M.G., în vârstă de 60 ani, din municipiul Turda, care în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 15 E-60, în localitatea Luna, judeţul Cluj, l-a acroşat pe pietonul J.M. de 31 ani, care circula pe partea carosabilă pe lângă o bicicletă, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

sursa foto: cugetliber.ro sursa foto: cugetliber.ro

La 8 decembrie, în jurul orelor 14:00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112 despre faptul ca pe DN 15 E-60, în localitatea Luna, s-a produs un accident de circulaţie cu victimă, iar conducătorul autovehiculului a părăsit locul accidentului.

“Victima, în timp ce se deplasa pe DN 15 E-60, din direcţia Câmpia-Turzii spre Luduş, pe lânga bicicleta pe care avea mai multe bucăţi de lemn de foc, a fost acroşată cu partea laterală dreapta faţă de un autovehicul de culoare verde care circula în aceeaşi direcţie de mers. În urma impactului victima a fost proiectată pe partea carosabilă. Biciclistul a suferit leziuni corporale grave, fiind  transportat  la Spitalul Municipal Câmpia-Turzii.


Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că accidentul ar fi fost produs de M.G., în vârstă de 60 de ani, care conducea o autoutilitară, acesta fiind depistat în satul Luncani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.


Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Gherla l-au identificat în mai puţin de o oră pe R.A., în vârstă de 42 ani, din municipiul Gherla, care în timp ce conducea un autovehicul pe strada 1 Decembrie 1918 din localitate, l-a acroşat pe pietonul N.A. de 72 ani, care traversa regulamentar partea carosabilă pe trecerea de pietoni semnalizată corespunzător, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

Astăzi, în jurul orelor 16:00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a fost sesizat prin apelul de urgenta 112 despre faptul ca pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Gherla s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane, iar conducătorul autovehiculului a părăsit locul accidentului.


“Victima, în timp ce traversa regulamentar partea carosabilă pe trecerea de pietoni semnalizată corespunzător, a fost acroşată de un autovehicul de culoare verde care circula în aceeaşi directie de mers, fiind proiectată pe partea carosabilă. În urma impactului victima a suferit leziuni corporale uşoare. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că accidentul ar fi fost produs de R.A., în vârstă de 42 ani, din municipiul Gherla, care a declarat că a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei, deoarece a oprit la faţa locului şi a discutat cu victima, iar aceasta i-a spus că nu doreşte să fie transportată la spital”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj.

Conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.


În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care  are o îmbibaţie alcoolică peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Ultimele Stiri
abonare newsletter