Actualitate

Ponta ar vrea ca fiul său, Andrei, să învețe limba chineză

Victor Ponta a afirmat, vineri, la inaugurarea Institutului Confucius din București, că îl va trimite pe fiul său Andrei la acest Institut să învețe limba chineză, după ce nu va mai fi prim-ministru al României.

După ce nu voi maI fi prim-ministru, ca să nu fie conflict de interese, sper să îl trimit și pe Andrei Ponta la Institutul Confucius. Am fost la Beijing și, în discuția pe care am avut-o cu președintele, am menționat că Andrei vrea să învețe și el limba chineză. Mi-a spus că asta înseamnă că este un băiat deștept și că și președintele Obama i-a spus despre fiica sa că învață limba chineză", a spus primul-ministru.

Anunțul premierului român a fost apreciat de ambasadorul Republicii Chineze la București, Huo Yuzhen, care și-a exprimat că speranța că și alți copii din România vor avea astfel interesul de a învăța limba chineză.


Premierul Victor Ponta a participat la inaugurarea Institutului Confucius, o organizație creată în parteneriat cu Universitatea de Studii Politice și Juridice din Beijing. Alături de premierul român la eveniment au fost prezenți ambasadorul Republicii Chineze la București, Huo Yuzhen, ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, rectorul Universității București, Eugen Dumitru, dar și rectorul Universității de Studii Politice și Juridice din Beijing, Huang Jin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter