Actualitate

În 2016 vom avea autostradă de la Câmpia Turzii la Târgu – Mureş

Ministrul Dan Şova a declarat, joi, la Cluj, că din economiile făcute la proiectele cu fonduri europene se va construi autostradă de la Câmpia Turzii la Târgu – Mureş, cu o lungime de 53 kilometri.

În momentul de faţă, la autostrada Transilvania se lucrează segmentul Sebeş – Turda care nu face parte din traseul iniţial al autostrăzii. Dan Şova a declarat că pe Suplacu de Barcău – Borş sunt alocări financiare pentru 2014 – 2016 ca să fie terminaţi cei 64 de kilometri.

“De asemenea am luat decizia să începem construcţia pe cei 53 kilometri de la Câmpia Turzii la Târgu-Mureş. Pentru acest segment există studiul de fezabilitate şi urmează să fie realizată licitaţia pentru desemnarea câştigătorului. Construcţia autostrăzii pe segmentul Câmpia Turzii – Târgu – Mureş se va face din economiile făcute în perioada 2007 – 2013 din fonduri europene”, a declarat ministrul.


Pentru Suplacu de Barcău – Gilău se caută o soluţie. “Sunt 101 km, o să vedem. Deocamdată alocări de la bugetul de stat sunt pe Suplacu de Barcău – Borş şi fonduri europene de la Câmpia Turzii la Târgu-Mureş”, a mai spus Şova. Tronsoanele Suplacu de Barcău – Borş, Sebeş – Turda, Târgu -Mureş se vor încheia în 2016.

abonare newsletter