Actualitate

UPDATE: Centura de „diamant” nu se lasă reinaugurată!

Autorităţile judeţene îl aşteaptă pe Dan Şova, ministrul marilor proiecte, cu foarfeca şi panglica pregătite încă de azi-dimineaţă pentru reinaugurarea centurii Vâlcele-Apahida.

UPDATE: Dan Șova va ajunge la Cluj-Napoca doar la 14.30

Inaugurarea centurii de „diamant” a fost din nou amânată, de data aceasta sosirea ministrului marilor proiecte fiind programată pentru ora 14:30. Potrivit oficialilor clujeni, ministrul Dan Șova va veni din București, cu elicopterul.

Vremea nu ține cu ministrul Dan Şova

Vremea nu ține cu ministrul Dan Şova, aşteptat în această dimineaţă la Cluj-Napoca, să taie o panglică pentru a marca cu fast încheierea lucrărilor la 3 kilometri din centura de diamant, lucrări care au durat doi ani. Avionul nu a putut decola din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.


Sosirea ministrului a fost programată la ora 11.30, dar ceaţa din Bucureşti nu l-a lăsat să plece la ora stabilită. Avionul cu care soseşte ministrul întârzie două ore, astfel că Dan Şova ajunge la Cluj abia la ora 13.30 ca să taie panglica.

De la 50 de milioane de euro, cât a fost estimat iniţial costul centurii, s-a ajuns la 180 de milioane de euro. Lucrările la centura de ocolire Vâlcele – Apahida, cu o lungime de aproximativ 24 de kilometri, au început în anul 2006. Inaugurată în 2011, închisă circulaţiei, inaugurată din nou Centura de ocolire a fost inaugurată în octombrie 2011 de către fostul premier Emil Boc şi fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu.

abonare newsletter