Actualitate

Centru de informare turistică inaugurat la Cluj, dar cu angajaţi de împrumut

Consiliul Judeţean Cluj a inaugurat, marţi, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj, o investiţie de peste 100.000 euro, din fonduri europene. Centrul funcţionează în incinta Muzeului Etnografic de pe strada Memorandumului.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj funcţionează într-un spaţiu de aproximativ 80 mp, la parterul Muzeului Etnografic de pe strada Memorandumului. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 100.000 euro, iar lucrările propriu zise pentru amenajarea spaţiului şi dotarea acestuia cu echipamente IT şi mobilier au durat şase luni. Misiunea acestui centru este promovarea potenţialului turistic al judeţului Cluj pentru creşterea numărului de turişti.

“Centrul de Informare şi Promovare Turistică nu este doar pentru promovarea turismului din Cluj ci pentru întreaga Transilvanie de Nord. Atât pe parte virtuală, prin site şi fizic prin pliantele care se distribuie aici. Totodată este deschis şi un magazin de suveniruri”, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.


Trasee turistice şi site în mai multe limbi

Conducerea Consiliului Judeţean are în plan să realizeze trasee turistice concrete pentru vizitarea obiectivelor turistice. “Pasul următor va fi stabilirea unei relaţii foarte bună cu operatorii din turism, transport, cu cei care au locaţii astfel încât pe lângă această ofertă cu obiectivele turistice din judeţ să aibă concret anumite trasee turistice pe care le putem oferi turiştilor”, a spus Uioreanu.

De asemenea, pe viitor, site-ul centrului (www.cniptcluj.ro) va fi şi în limba maghiară, germană şi engleză.


Centrul nu are niciun angajat

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj nu are niciun angajat propriu în momentul de faţă şi funcţionează cu personal “împrumutat” de la Muzeul Etnografic. S-a ajuns la această situaţie din cauză că posturile din instituţiile de stat sunt blocate.

“În cererea de finanţare am menţionat opt persoane care să lucreze la acest centru: un ghid care să poată oferi informaţii despre judeţul Cluj, trei agenţi de turism plus cineva care să se ocupe cu partea informatică pentru că trebuie să funcţioneze foarte bine atât infochioşcurile cât şi partea de calculatoare”, a explicat Rodica Gogonea, managerul de proiect.


Ea a adăugat că se vor face angajări în momentul în care Ministerul Dezvoltării Regionale va debloca posturile. “Practic, această echipă îşi va începe activitatea din momentul în care se vor debloca posturile şi vom primi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice acceptul să facem aceste angajări. Nu vă pot spune când se va întâmpla acest lucru. Noi am solicitat acest lucru, am înfiinţat acest centru prin hotărâre de Consiliu Judeţean şi acum aşteptăm răspunsul de la Minister”, a precizat Rodica Gogonea.

Centrul de informare este deschis în fiecare zi, cu excepţia zilei de luni, între orele 9.00 -17.00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter