Actualitate

Află PROGNOZA METEO pentru această iarnă

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna februarie 2014.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

DECEMBRIE

Regimul termic va fi apropiat de cel normal în vestul, sudul şi sud-estul ţării, iar în regiunile nordice, nord-estice şi centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scăzute decât normele climatologice.


IANUARIE

Valorile termice vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale, iar local în partea de sud şi sud-est a ţării sunt posibile temperaturi peste normele climatologice.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general apropiate de media climatologică, exceptând regiunile vestice şi centrale, unde sunt posibile valori excedentare.


FEBRUARIE

Temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor putea fi local excedentare în vestul şi nord-vestul ţării şi apropiate de mediile climatologice în celelalte regiuni.


Informaţii detaliate despre estimarea sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, pe regiuni, până în luna februarie 2014 poate fi consulatate în documentul ataşat.

abonare newsletter