Actualitate

Ce promisiuni au mai primit clujenii de la politicieni?

Social-democraţii clujeni dau asigurări că marile proiecte de infrastructură a Transilvaniei vor fi o prioritate pentru Guvernul Ponta, în 2014, după ce opoziţia a acuzat în repetate rânduri că această zonă este tratată de cei de la putere ca o „Cenuşăreasă a României“.

Social democraţii se laudă cu inaugurarea noii piste de 2.100 de metri a Aeroportului din Cluj „Avram Iancu“, chiar dacă aceasta nu e gata. „În acest an am reușit să inaugurăm noua pista de 2.100 de metri a Aeroportului Internațional Cluj «Avram Iancu», iar autostrada Turda-Sebeș a intrat în linie dreaptă”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Astfel, PSD Cluj susține lista proiectelor care vor fi finanţate cu prioritate, integral de la buget de stat.  De o astfel de finanțare va beneficia și autostrada Braşov-Cluj-Borş (tronson Suplacu de Barcău-Borş).


Alte mari proiecte din Transilvania vizate de guvernul Ponta, finanţate cu prioritate din fonduri europene nerambursabile sau fonduri rambursabile sunt:

-autostrăzile Lugoj-Deva (tronsonul Dumbrava-Deva şi Lugoj-Dumbrava), Sebeş-Turda, Orăştie-Sibiu, Arad-Timişoara şi by-pass Arad, Nădlac-Arad şi Timişoara-Lugoj.


-construcţia variantei de ocolire a oraşelor Deva-Orăştie la standard de autostradă şi a variantei de ocolire a oraşului Sibiu (proiecte pentru care ordonatorul principal de credite este Secretariatul General al Guvernului).

-reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria (secţiunea Coslariu - Sighişoara şi Coslariu-Simeria), componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulaţia trenurilor cu viteză maxima de 160 km/h.


-reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră-Curtici-Simeria.

 

abonare newsletter