Actualitate

Un clujean ar putea ajunge în fruntea SRI

Versiunea electronică a ziarului Național informează că Ioan Rus este cel care îl va înlocui pe George Maior la conducerea celui mai puternic serviciu secret din România.

“Iminenta schimbare de la conducerea SRI le poate produce multora un sentiment de deja vu. Un politician considerat echilibrat din PSD îşi dă demisia din partid şi preia frâiele siguranţele naţionale. Exact cum a făcut George Maior, iar cel puţin în viziunea partenerilor occidentali aceasta s-a dovedit a fi reţeta succesului pentru menţinerea ţării noastre pe orbita marilor puteri democratice ale lumii. Aşa ca scenariul va fi repetat, rolul lui Maior fiind jucat de această dată de Ioan Rus”, scrie enational.ro. Rus are avantajul modului în care a jucat cartea Referendumului, marile cancelarii notându-și la bilele albe ale politicianului de la Cluj dârzenia cu care a pus, după cum reiese tocmai din interceptările telefonice realizate de SRI, principiile democrației mai presus de disciplina de partid.

Rus este considerat de oamenii din sistem cel mai bun ministru de Interne pe care l-a avut România, alături de Vasile Blaga. În plus, ofiţerii aflaţi la conducerea executivă a SRI consideră că Ioan Rus are atât experienţa necesară, cât şi tactul de a lucra în echipa în aceste vremuri tulburi, în care întreg sistemul trece printr-o intensă operaţiune de autocurățire.


 

abonare newsletter