Actualitate

FOTO - Emil Boc a promovat Clujul la cel de-a al 25-lea Congres al puterilor locale și regionale de la Strasbourg

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca a promovat, miercuri, oraşul pe care îl reprezintă, la cel de-a al 25-lea Congres al puterilor locale și regionale, desfășurat la Strasbourg, Franța, în perioada 29-31 octombrie 2013. Cu această ocazie, au fost prezentate celor peste 400 de participanți specificul regiunii noastre, oportunitățile de afaceri și turism precum și proiectele de viitor ale Clujului.

“Cluj – Inima Transilvaniei” a fost tema care a coagulat suita de activități pregătite pentru acest eveniment. Participanții la Congres au avut ocazia să cunoască mai bine Clujul în cadrul expoziției pregătite în incinta Palatului Europei de la Strasbourg, să interacționeze direct cu reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca și ai Consiliului Județean Cluj.

”Suntem un oraș cu o istorie de peste 2000 de ani, un oraș multicultural, european, cel mai primitor din Uniunea Europeană. Vom fi Capitala Europeană a Tineretului în 2015, candidăm pentru titlul de Capitală Culturală Europeană și vă invităm să veniți la Cluj-Napoca, unde să dezvoltați afaceri de succes și să vă simțiți ca acasă! Și pentru că suntem aici, la Strasbourg, casa democrației europene, vreau să amintesc faptul că municipiul Cluj-Napoca este primul oraș din Europa Centrală și de Est care aplică procesul de bugetare participativă și poate reprezenta un model pentru orice comunitate", a transmis Emil Boc  participanților la evenimentul de la Strasbourg.
â


Unul dintre momentele cele mai apreciate de participanți a fost prezentarea tradițiilor clujene, gastronomice și artistice. Bucătarii Memo 10 au oferit preparate cu specific local iar ansamblul “Valea Someșului” din Gherla a încântat audiența prin dans și cântec.

Alături de delegaţia consiliului local Cluj-Napoca, condusă de primarul Emil Boc, Clujul a fost promovat, la congresul de la Strasbourg, şi de  o  delegaţie a CJ Cluj, condusă de Horea Uioreanu.


Evenimentul de promovare de la Strasbourg i-a avut printre susținători pe președintele Congresului puterilor locale și regionale europene, Dl. Herwig Van Staa și vicepremierul român Liviu Dragnea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter