Actualitate

Cadavrele a doi copii, găsite carbonizate într-o casă. Vezi unde s-a întâmplat tragedia!

Doi fraţi minori, o fetiţă de patru ani şi un băieţel de doi ani, din Ilva Mare, județul Bistrița Năsăud, au fost găsiţi carbonizaţi, luni seară, după ce casa din lemn în care se aflau a ars complet în urma unui incendiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud Marius Rus a declarat că primii care au ajuns la locul incendiului, izbucnit în jurul orei 22.00, au fost pompierii militari din Ilva Mare.

"Pompierii voluntari din Ilva Mare au fost informaţi că, în una din cele două încăperi ale casei, sunt două persoane rămase blocate. Nu s-a putut asigura accesul din cauza flăcărilor şi a fumului dens, dar imediat ce s-a putut intra în imobil salvatorii au găsit trupurile carbonizate a doi copii. E vorba de o fetiţă de patru ani şi un băieţel de doi ani. Intervenţia a durat o oră şi jumătate. A ars toată casa pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. Flăcările s-au propagat rapid fiindcă era o casă din lemn. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la o sobă lăsată nesupravegheată", a spus Rus, potrivit Mediafax.


La locul incendiului au fost şi poliţiştii, care au început o anchetă.

"Am fost sesizaţi despre faptul că la imobilul de la numărul 275 în incendiu au decedat doi minori. La stingerea incendiului au intervenit pompierii voluntari din Ilva Mare şi din localităţile învecinate, dar şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa. Incendiul a fost lichidat, iar în urma primelor verificări au fost găsite cadavrele celor doi minori de doi, respectiv patru ani. În cauză se va deschide o anchetă în urma căreia se vor stabili condiţiile în care au murit cei doi copii, iar în cazul în care se va constata că o anumită persoană va avea o anumită vinovăţie legat de decesul minorilor va fi trasă la răspundere penală, iar dosarul va fi înaintat Parchetului cu propunerea corespunzătoare", a declarat Leon Cloşcă, şeful Poliţiei Oraşului Năsăud.


Mama copiilor, o tânără de 20 de ani, dar şi bunica lor, au fost duse la audieri.

Primarul comunei Ilva Mare, Alexandru Anca, a declarat că nu este pentru prima oară când familia a cărei casă a ars s-a confruntat cu astfel de situaţii.


"Era să le mai ardă încă o dată casa, dar atunci era ziuă. Am intervenit atunci cu pompierii militari, s-a localizat şi s-a stins. Anul acesta, li s-a pus în vedere să aibă grijă că nu sunt corespunzătoare soba şi horneţul. Se pare că nu au învăţat din lecţia de anul trecut", a spus edilul din Ilva Mare.

Cadavrele celor doi copii au fost transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea exactă a cauzei morţii.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter