Actualitate

Exasperat de gropile de pe străzi şi trotuare, un clujean refuză să mai plătească taxele şi impozitele

Un clujean reclamă starea proastă a străzilor din oraş care sunt pline de gropi atât pe carosabil cât şi pe trotuare. În plus, trotuarele sunt ocupate de maşini astfel că pietonii nu mai au pe unde să circule.

Trotuare pline cu gropi Trotuare pline cu gropi

Primăria Cluj-Napoca a alocat fonduri pentru repararea străzilor aproape la fiecare şedinţă de Consiliu Local din acest an, însă mai este mult de lucru până la modernizarea tuturor străzilor din oraş, aspect confirmat de numeroasele sesizări trimise de cetăţeni autorităţilor locale. Majoritatea reclamă starea proastă a carosabilului şi a trotuarelor şi solicită Primăriei să repare anumite străzi.

Un clujean, exasperat de gropile şi bălţile de pe străzi, nu a mai solicitat primarului Emil Boc să facă lucrări de modernizare ci l-a anunţat că nu va mai plăti taxele şi impozitele locale până nu sunt reparate străzile din oraş. “Prin prezenta vă comunic că începând cu data de 01.01.2014 refuz să vă mai plătesc taxele şi impozitele colectate de municipalitate, până la remedierea situaţiei privind starea carosabilului. Nu deţin autoturism, circul cu “nesimţirea” numită RATUC, iar pe jos pe trotuare”, scrie clujeanul Cristian Rus într-o sesizare adresată Primăriei pe un site de specialitate. El mai spune că s-a săturat să spele haine “din cauza nesimţirii conducătorilor auto şi a Primăriei care nu este în stare să repare străzile şi permite parcarea pe trotuare unde sunt bălţi de peste 10 cm adâncime în care te scufunzi”.


Primăria nu îi transmite că va repara toate străzile

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca i-au răspuns clujeanului nemulţumit că trebuie să facă o notificare la Primărie prin care să anunţe că nu va mai plăti taxele şi impozitele, iar despre reparearea străzilor nu este menţionat nimic în răspunsul respectiv. “În măsura în care dvs intenţionaţi să notificaţi o instituţie publică vă atragem atenţia că această notificare trebuie înregistrată la registratura instituţiei sau la orice primărie de cartier. Trebuie să conţină datele dvs de identificare şi de asemenea, trebuie adresată responsabilului investit cu reprezentativitate juridică”, au precizat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei, în răspunsul furnizat.

Top trotuare “decorate” cu gropi

Multe din trotuarele arterelor principale din oraş arată ca după bombardament, cu toate că Primăria a promis de fiecare dată că le va repara. De departe, trotuarele de pe Calea Turzii ar putea ocupa un loc fruntaş într-un posibil top al gropilor de pe trotuare. Situaţia este la fel de proastă şi pe anumite porţiuni de pe Splaiul Independenţei, Fabricii de Zahăr, Calea Moţilor sau Plopilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter