Actualitate

O clujeancă reclamă: spectacol PORNOGRAFIC și excesiv de VIOLENT la Teatrul de Păpuși Puck

Laura Nistor, o mămică din Cluj, a făcut o sesizare la mai multe instituții publice, printre care CNA, ISJ Cluj, Primăria Cluj-Napoca, Teatrul de păpuși Puck, dar și în mass media clujeană, referitor la faptul că un spectacol prezentat miercuri la Teatrul de Păpuși Puck a fost neadecvat copiilor, iar acest lucru nu a fost specificat în prealabil.

O clujeancă reclamă la CNA un spectacol al Teatrului Puck O clujeancă reclamă la CNA un spectacol al Teatrului Puck

Mămica revoltată spune că pe siteul teatrului de păpuşi "Puck" unde se găseşte programul festivalului nu există nici un fel de atenţionare legată de  spectacolul "Pulcinella", şi nici nu era specificată grupa de vârstă căreia îi este recomandată vizionarea.

Clujeanca descrie mai multe scene din piesă. “Pulcinella se îndreaptă spre o păpuşă reprezentând o femeie tânără şi ajunge cu capul între sânii femeii, iar apoi se uită la fundul femeii şi aprobă cele văzute, apoi Pulcinella are mâna în gura unui animal şi un alt personaj, un bărbat, apare şi se oferă să o scape pe Pulcinella, în schimbul tuturor banilor Pulcinellei. După ce bărbatul o salvează pe Pulcinella, Pulcinella îl ia pe bărbat la bătaie cu o bâtă, bărbatul şi Pulcinella se bat mult şi violent, Pulcinella îl bate pe bărbat cu 2 bâte şi în final îl omoară. Fără pic de regret pentru moartea bărbatului, Pulcinella aduce o cutie spre a fi folosită pe post de coşciug şi se chinuie să înghesuie bărbatul în coşciug. Încearcă să îl pună pe bărbat să stea la verticală, dar cadavrul cade iar şi iar, fără a nimeri în coşciug (spre amuzamentul spectatorilor). Reuşind să îl pună pe bărbat în coşciug, apare în scenă o altă păpuşă, reprezentând moartea: un craniu înconjurat de material negru”, explică femeia, care a adăugat că a și-a luat fiul și a plecat în timpul spectacolului.


Din punctul de vedere al mămicii acest spectacol nu este pentru copiii sub 14 ani deoarece conține scene cu clară şi evidentă tentă sexuală, violenţă exacerbată, scena de omor a unui om şi comportament macabru cu un cadavru. “Prezenţa acestui spectacol în cadrul festivalului teatrelor de păpuşi, care se adresează în marea majoritate copiilor, spectacol jucat în teatrul de păpuşi, cu copii în sală, la ora 19, este o ruşine pentru festival, prin conţinutul prezentat. Iar dacă Clujul doreşte să devină capitală culturală europeană, atunci acest spectacol este un foarte clar exemplu "Aşa NU". Cer instituţiilor cărora le-am trimis acest mail să reacţioneze corespunzător la această sesizare, pentru ca pe viitor copiii noştri să nu mai vadă în teatrele de păpuşi astfel de reprezentaţii. Aştept răspunsul instituţiilor atât pe mailul personal cât şi public, pe siteurile fiecărei instituţii în parte. De asemenea, doresc ca de acum încolo spectacolele cu astfel de conţinuturi să fie clar marcate, asemănător emisiunilor de televiziune şi filmelor: nerecomandat copiilor sub 12 ani, Acord Parental, etc.”, explică Laura Nistor

 


.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter