Actualitate

Executat prin spânzurare, apoi spânzurat din nou. Vezi unde s-a întâmplat asta!

Autorităţile iraniene intenţionează să repete execuţia prin spânzurare a unui traficant de droguri care a supravieţuit primei aplicări a sentinţei de condamnare la moarte - tot prin spânzurare - organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International denunţând atitudinea Teheranului.

Alireza M, un bărbat condamnat pentru trafic de droguri, a fost spânzurat în urmă cu câteva zile, într-un penitenciar din oraşul iranian Bojnord, dar a fost găsit în viaţă la morgă, relatează BBC.

Bărbatul primeşte îngrijiri medicale la spital, dar autorităţile iraniene au anunţat că execuţia va fi repetată. "Verdictul este pedeapsa cu moartea şi va fi aplicat imediat ce condamnatul se va face bine", au anunţat autorităţile judiciare iraniene.


Alireza M, în vârstă de 37 de ani, a fost ţinut în laţ 12 minute, iar un medic l-a declarat mort. Dar, când familia a mers să ia corpul condamnatului, acesta a început să respire.

"Perspectiva oripilantă de a fi spânzurat a doua oară, după ce deja a trecut o dată prin acest calvar, evidenţiază cruzimea şi lipsa de umanitate a pedepsei cu moartea", a reacţionat Philip Luther, director în cadrul Amnesty International.


Într-un alt incident, rudele unui bărbat care urma să fie executat au lansat un atac cu grenade la o închisoare din provincia iraniană Ilam. Explozia a provocat rănirea a 30 de persoane, iar execuţia a continuat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter