Actualitate

Comisarul Pintea, în concediu de odihnă. Ce funcţie va avea în IPJ Cluj?

Adjunctul şefului Poliţiei clujene, care a fost pus la dispoziţia superiorilor după un scandal cu un agent de circulaţie, se află în concediu până la începutul lunii noiembrie. Tudor Grindean, şeful IPJ Cluj, spune că acesta nu a fost demis din poliţie şi a negat că acesta va fi numit la conducerea Poliţiei Dej.

„Domnul Pintea nu a fost demis, el a fost eliberat din funcţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române.  Domnul Pintea a fost eliberat din funcţie de către IGPR şi în acest moment este la dispoziţia IPJ Cluj. Efectiv, în acest moment domnul Pintea este în concediu de odihnă şi nu vine la muncă. În acest moment nu ştiu în ce altă funcţie va fi numit. Perioada lui de concediu este până la începutul lunii noiembrie. Este doar un zvon faptul că ar putea să fie numit la conducerea Poliţiei Dej. Deocamdată este în concediu şi pus la dispoziţia IPJ Cluj”, a explicat Grindean.

Adjunctul şefului IPJ Cluj Cristian Pintea, a fost eliberat din funcţie, după ce Corpul de control al premierului a confirmat că acesta şi-a nedreptăţit un subaltern.


Fostul adjunct al şefului IPJ Cluj este în prezent cercetat în Consiliul Superior de Disciplină al IGPR.

Corpul de control al premierului a început, în urmă cu o săptămână, o anchetă la IPJ Cluj, după ce un fost poliţist, Sergiu Todea, a demisionat în luna august, susţinând că a fost umilit de un şef - Cristian Pintea - pe care l-a amendat în trafic în urmă cu trei ani.


În nota efectuată de Corpul de control al premierului se arată că Todea a fost sancţionat de trei ori în perioada 2011 - 2012, pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici (mustrare scrisă), comportare necorespunzătoare în serviciu (mustrare scrisă) şi din nou neglijenţă manifestată în îndeplinirea dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici (trecerea în funcţia inferioară de agent III).

Sergiu Todea şi-a dovedit nevinovăţia în instanţă, unde procesele-verbale de sancţionare a sa au fost anulate, iar ulterior, în august 2013, şi-a dat demisia din Poliţie.


„Eu nu pot să comentez raportul Corpului de Control al premierului, cum nu pot să comentez niciun alt raport al vreunui eşalon superior, a fost comentat de către cei care l-au întocmit. Domnul Pintea nu a fost demis, el a fost eliberat din funcţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române.  Domnul Pintea a fost eliberat din funcţie de către IGPR şi în acest moment este la dispoziţia IPJ Cluj. Efectiv, în acest moment domnul Pintea este în concediu de odihnă şi nu vine la muncă. În acest moment nu ştiu în ce altă funcţie va fi numit. Perioada lui de concediu este până la începutul lunii noiembrie. Este doar un zvon faptul că ar putea să fie numit la conducerea Poliţiei Dej. Deocamdată este în concediu şi pus la dispoziţia IPJ Cluj.

 


 

abonare newsletter