Actualitate

Fostul şef al IPJ Cluj, Ioan Păcurar şi-a pierdut calitatea de membru în ATOP. Locul său a fost ocupat de actualul şef al Poliţiei Cluj

Ioan Păcurar, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj şi-a pierdut, joi, calitatea de membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică fiind înlocuit cu Tudor Grindean, nou şef al IPJ Cluj. Decizia a fost luată de consilierii judeţeni în şedinţă extraordinară.

"Luând în considerare faptul că Ioan Păcurar nu mai deţine funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Cluj, se constată pierderea de către acesta a calităţii de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, urmând ca, domnul Chestor de poliţie Tudor Grindean, numit în funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Cluj, să fie validat membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Cluj, în prima şedinţă a Consiliului Judeţean Cluj”, a precizat Uioreanu

„Doresc să fac tot ce se poate ca locuitorii oraşului Cluj-Napoca să aibă mai multă încredere în poliţie,  iar no să fim pe măsura aşteptărilor lor”, a precizat Grindean.


ATOP este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se constituie şi funcţionează pe lângă fiecare consiliu judeţean şi care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederii legii privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române.

Din această autoritate fac parte şase consilieri desemnaţi de Consiliul Judeţean, trei reprezentanţi ai comunităţii desemnaţi de preşedintele Consiliului Judeţean precum şi subprefectul judeţului, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi un reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor, componenţă validată nominal prin hotărârea Consiliului Judeţean Cluj.


ATOP a plătit aproximativ 30.000 de euro pentru achiziţionarea a două Dacia Duster care au fost repartizate IPJ Cluj.

abonare newsletter