Actualitate

FOTO: Chris Norman a reunit toate generaţiile la concertul de la Cluj-Napoca

Chris Norman, vocea desprinsă din trupa Smokie, a (în)cântat, marţi seara, alături de formaţia sa, la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Peste 2000 de oameni au cântat şi dansat pe hituri precum "Midnight Lady", "I'll Meet You at Midnight", "Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me", "Some Hearts Are Diamonds", dar şi pe alte melodii mai noi, care au oferit publicului o experienţă de neuitat.

Evenimentul a făcut parte din turneul de promovare a celui mai recent material discografic al artistului, lansat în luna februarie a acestui an, intitulat "Chris Norman,The Hits! From His Smokie And Solo Years".

Puţin după ora 20.00 vocea extraordinară a lui Chris Norman a răsunat pe scena amplasată la Sala Sporturilor. Concertul a debutat cu piesa ca "I'll Meet You at Midnight" şi "Lay Back In The Arms Of Someone", după care Chris Norman a salutat publicul prezent. „Mulţumesc şi bună seara sunt singurele cuvinte pe care le ştiu în română. Ne vom distra în această seară”, le-a transmis artistul clujenilor.


După ce a cântat piesa „Gypsy Queen”, Norman a întrebat publicul dacă în România se găseşte de cumpărat noul album şi i-a îndemnat să îl comande de pe internet.

„Am observat că vă plac piesele mai vechi. Şi eu sunt bătrân. E ciudat, ce fac aici?”, a adăugat cântăreţul, după care a cântat piesa "Living Next Door to Alice" şi "Midnight Lady", piese la care publicul s-a ridicat în picioare aplaudând încontinuu.


La un moment dat Chris Norman a coborât de pe scenă şi a dansat cu spectatoarele. Cele mai norocoase au fost luate în braţe de artist, care inclusiv le-a şi pupat. Pe acordurile piesei " "Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me", acesta a dat autografe şi a invitat publicul să-şi părăsească scaunele şi să vină în faţa scenei. „Este o petrecere, veniţi alături de mine. Cluj, sunteţi fantastici. Sunteţi nemaipomeniţi, vă mulţumesc”, a adăugat artistul.

După o oră şi 15 minute, Chris Norman şi-a încheiat concertul de la Cluj dar a fost rechemat pe scenă de către public. Au mai urmat alte trei piese, printre care şi „Oh Carol”.


Chris Norman i-a cunoscut pe ceilalţi membri ai viitoarei trupe Smokie, Alan Silson şi Tery Uttley, când avea 12 ani, la Şcoala de Gramatică St. Bede, din Bradford (Marea Britanie).

Primul lor album, "Pass it Around", a fost lansat în 1975, formaţia debutând cu un material discografic orientat spre rock. În vara aceluiaşi an a apărut şi primul lor hit - "If You Think You Know How To Love Me", urmat de nu mai puţin de 14 hituri, precum "Living Next Door to Alice", "I'll Meet You At Midnight" şi "Lay Back In The Arms Of Someone".


Cariera acestuia a cunoscut un avânt odată cu hitul "Midnight Lady", intrat direct pe primele locuri în topurile europene, ocupând locul întâi timp de şase săptămâni consecutiv în Germania.

În 2004, Norman a primit premiul pentru cea mai bună voce din partea Radio Regenbogen.


Concertul de la Cluj nu este primul pentru artistul britanic. „Am cântat în România pentru prima dată în 1983 și de multe alte ori de atunci. La Cluj am fost chiar de Revelion în 2007, iar acum aia aștept noul concert și sper să avem un public numeros”, declara Chris Norman. Organizatorul evenimentului a fost Diesel Events.

abonare newsletter