Actualitate

Un clujean ia peste picior părinţii care îşi trimit copiii la şcoală: transhumanţa elevilor din Floreşti la Cluj...

Un clujean, nemulţumit de faptul că locuitorii din Florești îşi aduc copii la grădiniță în Cluj-Napoca şi ocupă locurile de parcare, cere Primăriei Cluj-Napoca să trimită Poliţia Locală pentru a fi amendaţi.

“Nu se poate rezolva domnule primar problema transhumanţei elevilor şi grădinarilor din Floreşti la Cluj, blochează străzile din preajma şcolilor, grădiniţelor, nemaifiind vorba de parcări în care parchează ca la ei pe legheleu la Floreşti. Taxele locale le achită la Floreşti nu la Cluj. Am sunat în nenumărate rânduri la poliţia primăriei, a venit, a văzut şi a plecat. Sunt nouă parcări în faţă la grădiniţa pe Grigore Alexandrescu care sunt blocate cu nesimţire. Noi am plătit 55.000 de euro pe apartament în Cluj ei în Floresti 30.000 de euro. Poliţia Primăriei trebuie să stea numai în centru?”, se întreabă Cosmin Dobocan.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că este dreptul părinţilor să-şi aducă copiii din Floreşti la şcolile din Cluj-Napoca.


Condiţiile de înscriere a elevilor la şcoli şi grădiniţe sunt stabilite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi presupun, printre altele, arondarea acestora în funcţie de adresa de domiciliu. Chiar dacă mulţi dintre copii vin din Floreşti, probabil famliile lor au putut proba deţinerea unei forme de reşedinţă - permanentă sau temporară - pe una din străzile arondate şcolii/grădiniţei respective. În acest caz nu li se poate refuza înscrierea la şcoala/grădiniţa respectivaă - dreptul la educaţie fiind garantat prin Constituţie în România. Pentru rezolvarea problemei privind locurile de parcare, vă recomandăm să sesizaţi cazurile de ocupare abuzivă În situaţia în care acest lucru se întâmplă pe locul dumneavostră, poliţistul local vă va cere să faceţi dovada dreptului de ocupare pentru a aplica amenda ocupantului abuziv”, este răspunsul Primăriei Cluj-Napoca.

Un alt clujean a reacţionat dur după mesajul postat de Cosmin Dobocan. “Stimabile Dobocan, să înţlegem şi noi: frustrarea dumneavostră e că aţi dat cu 25.000 mai mult pe apartament? Acesta este modul prin care vă exprimaţi frustrările de orice natură? Banii .. aţi învăţat la seminarul teologic că dacă dai un ban trebuie să stai în faţă? Credeţi că din cauza celor din Floreşti nu sunt locuri de parcare?”, a replicat Ciprian Rus.

abonare newsletter