Actualitate

Militarul din Turda adus joi cu elicopterul la Târgu Mureş are leziuni care nu-i pun viaţa în pericol

Militarul rănit într-un poligon din localitatea sibiană Cârţişoara şi transferat, joi, cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş are leziuni care nu-i pun viaţa în pericol, a declarat şeful unităţii medicale mureşene, Ovidiu Butuc.

Potrivit lui Ovidiu Butuc, şeful Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, militarul Iuliu Szasz, transferat joi la Târgu Mureş cu un elicopter SMURD, a fost supus investigaţiilor medicale, inclusiv celor cu computerul tomograf.

"Este OK, conştient. În urma investigaţiilor, s-a stabilit că a suferit leziuni care nu-i pun viaţa în pericol", a spus Butuc, refuzând să dea orice alte detalii, invocând faptul că MApN asigură comunicarea în acest caz.


Celălalt militar rănit la Cârţişoara, Octavian-Stelian Suciu, care a fost transportat cu un elicopter la SCJU Târgu Mureş în cursul nopţii, după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost operat la Clinica de Neurochirurgie, fiind ulterior transferat la ATI, au afirmat surse medicale, care au precizat că acesta este în continuare în comă.

Militarii Iuliu Szasz, în vârstă de 35 de ani, şi Octavian-Stelian Suciu au fost răniţi, miercuri seară, în timpul unui exerciţiu cu trageri de luptă în poligonul Cârtişoara din judeţul Sibiu.


Potrivit unui comunicat de presă transmis joi dimineaţă, de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, caporalii Octavian-Stelian Suciu şi Iuliu Szasz de la Batalionul 814 Tancuri din Turda au fost răniţi în urma exploziei unui proiectil reactiv ce a ricoşat în apropierea celor doi, care se aflau într-un adăpost pentru a opera câmpul de ţinte.

Miercuri noapte, Octavian-Stelian Suciu a fost transportat cu un elicopter la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu plagă penetrantă craniană, fiind în comă.


Iuliu Szasz a fost internat, iniţial, la Spitalul Judeţean din Sibiu, iar joi a fost transferat cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş, la solicitarea militarului.

abonare newsletter