Actualitate

FOTO - Cea mai mare grădiniţă şi creşă din Cluj-Napoca va fi deschisă anul viitor

Au început lucrările pentru transformarea fostei clădiri de practică a elevilor de la Liceul Napoca de pe strada Moţilor nr.58 în creşă şi grădiniţă. În total vor fi create 295 de locuri.

Primarul Emil Boc a vizitat, miercuri, şantierul viitoarei creşe şi grădiniţe de pe strada Moţilor nr.58. În acest moment se lucrează în interiorul clădirii pentru transformarea acestei într-o unitate pentru preşcolari. Potrivit conducerii Primăriei, aceasta va fi cea mai mare creşă şi grădiniţă din Cluj-Napoca. “Această clădire este a Primăriei şi este vorba de un spaţiu care a fost rearanajat. Aici au fost atelierele Napoca. Această clădire prin reconversie este transformată în creşă şi grădiniţă. Va fi creată cea mai mare creşă şi grădiniţă din Cluj-Napoca, cu un număr total de 295 de locuri, din care 175 de locuri pentru grădiniţă şi 120 de locuri în creşă”, a declarat Emil Boc.

Spaţiul de joacă va fi amenajat în curte. “Am dispus să nu se taie niciun copac, să se toaleteze arborii, dar să nu se taie niciun copac tocmai pentru a asigura un mediu plăcut”,a adăugat primarul.


Lucrarea valorează aproximativ 500.000 euro, durata construcţiei este 10 luni şi potrivit contractului, termenul de finalizare a lucrărilor este 1 iunie 2014.

Creşa şi grădiniţa vor avea cele mai înalte standarde în materie: clădirea va fi dotată cu bucătărie, spaţiu distinct pentru servirea mesei, intrare specială pentru copii şi educatoare, cabinet medical, potrivit cerinţelor europene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter