Actualitate

Cel puţin opt morţi pe aeroportul din Lagos, în urma prăbuşirii la decolare a unui avion

Cel puţin opt persoane au murit joi dimineaţa într-un accident în care a fost implicat un avion nigerian, prăbuşit la decolare pe aeroportul din Lagos din cauza unei probleme la un motor, au anunţat echipe de intervenţie.

Aproximativ 20 de persoane se aflau la bordul avionului aparţinând companiei Associate Airline, potrivit lui Supo Atobatele, un purtător de cuvânt al Agenţiei nigeriene pentru gestionarea spaţiului aerian.

"Era un avion aparţinând Associated Airline. Destinaţia acestuia era Akure (sud-vest). Motorul a prezentat o avarie la decolare, s-a prăbuşit şi a luat foc" pe pistă, a precizat el.


"Am găsit opt cadavre până în prezent, iar o persoană grav rănită a fost transportată la spital. Operaţiunile continuă", a declarat Ibrahim Farinloye, din cadrul Agenţiei pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă (NEMA)

Potrivit altui reprezentant NEMA, Manzo Ezekiel, avionul s-a prăbuşit în apropierea unor rezervoare de carburant, în perimetrul aeroportului.


Avionul a decolat către ora locală 9.30 (11.30, ora României) de la terminalul pentru curse interne, de pe Aeroportul Internaţional Murtala Mohammed din Lagos.

Ultimele Stiri
abonare newsletter