Actualitate

EXPLOZIE puternică în Reşiţa: Un bloc a sărit în aer

O explozie puternică s-a produs, marţi dimineaţă, într-un bloc cu zece etaje din Reşiţa. O femeie a murit, iar alte trei persoane au fost rănite. În urma deflagraţiei locatarii au fost evacuaţi, în condiţiile în care au fost grav avariate parterul şi primele două etaje ale imobilului, unde nu se mai poate locui.

O femeie a fost găsită moartă, sub dărâmături, marţi dimineaţă, pe trotuarul din faţa blocului din Reşiţa în care a avut loc explozia, scrie Mediafax. Explozia a avut loc într-un bloc cu zece etaje de pe strada Republicii din Reşiţa, într-un apartament de la etajul al doilea.

În urma exploziei toţi locatarii blocului au fost evacuaţi, în condiţiile în care au fost grav avariate parterul şi primele trei etaje ale imobilului, o parte dintre pereţi dărâmându-se, în timp ce plafonul dintre etajele doi şi trei s-a prăbuşit.


Primele evaluări făcute de autorităţile aflate la faţa locului arată că au fost distruse cel puţin zece apartamente, celelalte locuinţe din bloc suferind diferite avarii. La faţa locului se află reprezentanţi ai ISU, ai Poliţiei, ai Primăriei, E.On, dar şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, care încearcă să stabilească dacă există pericolul de prăbuşire a blocului.

De asemenea, în urma deflagraţiei au fost distruse mai multe maşini parcate în zonă. Totodată, au fost afectate şi câteva locuinţe dint-un bloc învecinat.


Echipele de intervenţie au oprit furnizarea energiei electrice şi a gazului în blocul cu zece etaje, în timp ce Primăria caută soluţii pentru cazarea locatarilor evacuaţi.

 

Etichete: e-on gaz resita
abonare newsletter