Actualitate

Franţa nu ne vrea în spaţiul Schengen

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Najat Vallaud-Belkacem, a declarat joi dimineaţă pentru postul de radio RMC că "nu sunt întrunite condiţiile" pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

"Credem că nu sunt întrunite condiţiile (pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen) şi nu suntem singurii (care cred acest lucru)", a declarat Najat Vallaud-Belkacem, conform Mediafax.

Potrivit site-ului publicaţiei Journal du Dimanche, Olanda, Italia şi Spania refuză, de asemenea, intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Or, o extindere a acestuia presupune o decizie luată în unanimitate de statele membre.


Potrivit postului de radio Europe 1, preşedinţia franceză este pe aceeaşi lungime de undă cu Guvernul. François Hollande l-ar fi susţinut pe ministrul de Interne, Manuel Valls, potrivit radioului: "Majoritatea romilor se califică pentru a fi escortată în ţara de origine. Doar o minoritate încearcă să se integreze".

Europe 1 susţine, de asemenea, că "un colaborator al preşedintelui este categoric: României îi va fi refuzată intrarea în spaţiul Schengen la 1 ianuarie. Condiţiile nu vor fi întrunite".


Najat Vallaud-Belkacem a explicat că declaraţiile ministrului francez de Interne sunt în acord cu poziţia Guvernului, adăugând că romii trebuie ajutaţi să se integreze atât în Franţa, cât şi în ţările de origine.

"Am amintit poziţia Guvernului în privinţa romilor, dezafectarea taberelor ilegale, iar Manuel Valls este în interiorul acestei poziţii. Este o activitate colectivă pe care trebuie să o desfăşurăm fără patimă, dar fără naivitate. Soluţiile pe care putem să le aducem sunt multiple. Este vorba despre a-i ajuta să se integreze în Franţa atunci când este posibil, dar şi acolo", a continuat el.

Ultimele Stiri
abonare newsletter