Actualitate

Sala Polivalentă ar putea să fie finalizată până în vara anului viitor

Noua licitaţie pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă a fost stabilită pentru data de 16 octombrie. Dacă nu vor exista contestaţii, se va lucra inclusiv pe durata iernii.

Primăria Cluj-Napoca s-a văzut nevoită să caute un constructor nou pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis, în luna august, suspendarea procedurii ca urmare a contestaţiilor depuse de două firme care au participat la licitaţia anterioară. S-a ajuns la această situaţie ca urmare a contestaţiilor depuse de două firme, în luna iunie, la licitaţia anterioară. Una dintre contestaţii aparţine asocierii TCI Contractor General SA cu SC Modern Bau SRL Cluj-Napoca, iar cea de-a doua a fost depusă de firma italiană SC Cortina 2000 SRL, un retailer de bijuterii. Contestaţia italienilor a fost respinsă, însă CNSC a admis nemulţumirile formulate de asocierea clujeană. Printre ofertanţii ultimei proceduri de atribuire pentru Polivalentă s-au aflat şi asocierea CON-A - Plan 31 - Intersport şi Dico & Ţigănaş, austriecii de la Strabag şi asocierea DAS Iaşi - Grupul Urban Ploieşti.
Primarul Emil Boc a anunţat, miercuri, că în 16 octombrie va avea loc licitaţia pentru finalizarea Sălii Polivalente. "În 16 octombrie este licitaţia pentru Sala Polivalentă şi să sperăm că dacă ea va fi adjudecată repede, fără contestaţii, inclusiv pe parcursul iernii se va putea lucra având în vedere faptul că cele mai multe lucrări trebuie făcute în interior pentru că partea de exterior este făcută într-o proporţie destul de ridicată", a declarat primarul.
Dacă nu vor mai exista contestaţii şi de data aceasta, Sala Polivalentă va fi finalizată în vara anului viitor. "Termenul de execuţie este de opt luni şi valoarea estimată este de 33,5 milioane lei, dar în urma licitaţiei se va stabili preţul exact", a precizat Emil Boc.
În momentul de faţă, Sala Polivalentă este finalizată 65%.

Situaţie fără precedent în cazul Sălii Polivalente

Şantierul pentru finalizarea Sălii Polivalente este blocat de mai multe luni din cauza blocajelor determinate de contestaţii. Înaintea contestaţiei din luna iunie, a fost înregistrată o situaţie fără precedent în România: lucrările au fost blocate, în martie 2012, în stadiul de 65% după ce ACI au depus o plângere în instanţă prin care au cerut anularea rezultatului licitaţiei câştigată de CON-A din Sibiu. “Războiul” pornit de ACI nu a fost câştigat de nimeni, iar oferta celor de ACI a fost declarată neconformă de expertul angajat de Primărie pentru a analiza oferta acestora.

Ultimele Stiri
abonare newsletter