Actualitate

În locul Librăriei Universităţii se deschide tot o librărie. AFLĂ ce va aduce nou

Este sigur 100%: din 1 decembrie, clujenii vor avea tot o librărie în locul Libăriei Universităţii Diverta. Spaţiul a fost preluat de Librarium care deţine în Cluj-Napoca şi Book Corner pe bulevardul Eroilor.

Mutarea librăriei Diverta din spaţiul Librăriei Universităţii a lăsat loc de diverse zvonuri pe piaţă în ultimele zile. Acum este cert însă că spaţiul va fi ocupat tot de o librărie. În locul Diverta vine Librarium care le va oferi clujenilor tot o librărie. Data deschiderii este 1 decembrie.

Valentin Derevlean, coordonatorul pe Cluj al grupului Librarium a declarat pentru monitorulcj.ro că noua librărie va aduce un concept nou pentru clujeni şi nu va semăna cu Book Corner de pe bulevardul Eroilor. Spaţiul Librăriei Universităţii va avea un concept nou, va fi amenjat diferit de celalaltă librărie din Cluj-Napoca a grupului şi se va vinde cu preponderenţă carte, exact cum cere noţiunea de “librărie”.


În noul spaţiu vor fi organizate, de câteva ori pe săptămână, şi evenimente precum lansări de carte sau întâlniri cu scriitori.

“Vom ţine cont şi de oamenii care lucrează în librărie pentru că este foarte important să avem librari buni”, a declarat Valentin Derevlean.


Legat de păstrarea numelui librăriei, coordonatorul Librarium pe Cluj a precizat că încă nu s-a luat o decizie în privinţa numelui. “Librăria Universităţii nu este doar un nume, este un brand al Clujului. Eu personal cred că ar fi absurd să renunţăm la numele Universităţii”, a afirmat Derevlean.

Vă reamintim că Librăria Diverta Universităţii a decis să se mute din spaţiul Librăriei Universităţii pe bulevardul 21 Decembrie în locul fostului restaurant Hubertus.

abonare newsletter