Actualitate

Curţile tuturor şcolilor din Cluj-Napoca vor fi reparate

Primarul Emil Boc le-a promis, astăzi, elevilor că toate curţile şcolilor în care învaţă vor fi reparate. Au fost alocaţi 700.000 euro pentru aceste lucrări.

În mesajul adresat elevilor la deschiderea noului an şcolar, primarul Emil Boc le-a transmis elevilor că va urma un amplu proiect de reparare a curţilor şcolilor, după ce Primăria a investit aproximativ 1 milion euro pentru reparaţii în şcoli. “Pe lângă ceea ce s-a făcut până acum, vom demara un amplu proiect de refacere a curţilor şi terenurilor de sport ale şcolilor, pentru că mişcarea şi sportul sunt esenţiale unei dezvoltări armonioase a tinerilor, dar şi de a susţine şcolile clujene să doteze laboratoarele de specialitate cu aparatură modernă, actuală, care să permită creşterea calităţii actului de educaţie”, a declarat Boc. Pentru repararea curţilor şcolilor au fost alocaţi 700.000 euro.

Pentru reparaţiile realizate în şcoli pe parcursul vacanţei de vară au fost cheltuiţi din bugetul local aproximativ 1 milion euro. Pe lângă aceste fonduri, au fost alocaţi în acest an şcolar 7,2 milioane de lei pentru bursele şcolare prin care va fi recompensată excelenţa pentru peste 7.600 de elevi merituoşi, dar şi pentru sprijinirea accesului la şcoală pentru peste 2.400 de elevi provenind din familii cu venituri reduse. Au mai fost alocaţi peste 2.9 milioane de lei pentru subvenţionarea transportului în comun prin care este acoperită 50% din valoarea abonamentelor de călătorie ale tuturor elevilor clujeni.

abonare newsletter