Actualitate

RISC DE EPIDEMII la Galaţi, în urma inundaţiilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, spune că în judeţ există pericolul izbucnirii unor epidemii, în condiţiile în care sursele de apă au fost colmatate în urma viiturilor.

"La ora actuală, sursele de apă, fântânile, sunt compromise. Avem absolută nevoie de apă îmbuteliată pentru că există cert risc epidemiologic. Deocamdată evident că nu avem boli digestive cu transmitere prin apa poluată, dar aceasta va fi o problemă pe termen cel puţin mediu", a spus Bacalbaşa în şedinţa comandamentului pentru situaţii de urgenţă convocată la Guvern, potrivit Mediafax.

8 persoane decedate şi una dispărută

Tot în şedinţa comandamentului pentru situaţii de urgenţă convocată la Guvern, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi a anunţat că numărul persoanelor decedate în urma inundaţiilor produse în judeţ Galaţi a ajuns la opt iar o persoană este dată dispărută.


"Se pare că sunt opt morţi - şase persoane înecate şi două persoane care au suferit infarct. De asemenea, o persoană este dată dispărută", a spus preşedintele CJ Galaţi în şedinţa comandamentului pentru situaţii de urgenţă convocată la Guvern şi condusă de viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

El a precizat că echipele de pompieri, jandarmi şi poliţişti merg din casă în casă în zonele inundate, pentru a căuta eventuale victime ale viiturilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter