Actualitate

Numărul câinilor fără stăpân a crescut în Cluj. În fiecare lună câte un copil este mușcat de câini!

Directorul RADP Cluj-Napoca, Ioan Morocăzan, a declarat că în ultima perioadă a sesizat o creştere a numărului de câini fără stăpân, care apar mai ales în zonele de la periferia oraşului, însă el nu a putut estima câţi maidanezi sunt pe străzile Clujului.

Directorul RADP Cluj-Napoca, Ioan Morocăzan, a declarat că de prinderea şi sterilizarea maidanezilor se ocupă o echipă formată din şapte persoane - hingheri, îngrijitori, dar şi medici veterinari.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Copii Cluj-Napoca, Călin Lazăr, a declarat, la rândul său, că în primele opt luni ale anului au fost muşcaţi de câini şase copii, "cazurile nefiind grave".


Primarul Clujului, Emil Boc, spune că situaţia câinilor comunitari este "sub control", fără a putea preciza însă câţi maidanezi sunt pe străzile oraşului, el susţinând că soluţia este eutanasierea câinilor care nu sunt adoptaţi de populaţie după ce ajung în adăposturi.

Contactaţi ulterior, reprezentaţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat că în adăpostul pentru câini administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca se află în prezent 154 de câini comunitari, o parte dintre ei fiind capturaţi înainte de 2013.


"De la începutul anului 2013 şi până în prezent au fost capturaţi de pe străzi 440 de câini. Dintre aceştia, 191 au fost adoptaţi, iar 197 au fost eliberaţi în zona de unde au fost capturaţi după sterilizare şi vindecare. Trei animale au fost eutanasiate, după ce au fost implicate în accidente rutiere şi au fost accidentate foarte grav şi nu au mai putut fi salvate. În adăpostul de pe strada Bobâlna, administrat de RADP, se află în acest moment 154 de câini", au comunicat reprezentanţii Biroului de presă al Primăriei Cluj.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter