Actualitate

Stenograme incredibile: Ministrul Videanu, ascultat de procurori! Vezi cu cine vorbea!

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a indus în eroare guvernul, iar Adriean Videanu negocia cu reprezentanţii unor companii de gaz, asta arată mai multe interceptări telefonice.

Varujan Vosganian și Adriean Videanu - Sursa foto: Mediafax Varujan Vosganian și Adriean Videanu - Sursa foto: Mediafax

Procurorii susţin în referatul de începere a urmării penale că Vosganian şi Videanu au semnat 6 ordine şi trei Memorandumuri prin care au acordat "discounturi comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către SC INTERAGRO SA, peste plafoanele practicate de SNGN ROMGAZ SA, precum şi gaze naturale doar din producţia internă, cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi în condiţiile în care SC INTERAGRO SA înregistra debite mari la plata gazelor consumate, cauzând un prejudiciu de  aproximativ 130 milioane USD".

Potrivit interceptărilor, ministrul Economiei de atunci, Adriean Videanu, era atenţionat că societatea Romgaz nu mai poate face faţă politicii de discounturi.


În 8 noiembrie 2009, fiind contactat de ministrul VIDEANU ADRIEAN, învinuitul PITEIU MARCEL ADRIAN îl atenţionează că SNGN ROMGAZ SĂ nu mai poate suporta discounturile de 40 USD/mmc și că dacă se va continua cu această politică de discounturi, nu se va mai reuși realizarea investițiilor, ajungându-se la un dezastru.

PITEIU MARCEL ADRIAN: Alo.


ADRIEAN VIDEANU: Neaţa!

PITEIU MARCEL ADRIAN: No venit nimeni ieri.


ADRIEAN VIDEANU: Ţi-l trimit un pic pe MARIUS să stai de vorbă cu el acolo?

PITEIU MARCEL ADRIAN: Când?


ADRIEAN VIDEANU: Când zici tu.

PITEIU MARCEL ADRIAN: Da din punctul meu de vedere-i reglată treaba acolo. El, el are nişte probleme.


ADRIEAN VIDEANU: Păi nu. Să mai stai de vorbă cu el. Staţi mai pe îndelete.

PITEIU MARCEL ADRIAN: Da vin eu la Bucureşti săptămâna ce vine când ne întâlnim cu MARIANA GHEORGHE. Am făcut o analiză.

ADRIEAN VIDEANU: Da.

PITEIU MARCEL ADRIAN: Sub nicio formă nu mai putem da discoutul de 40 USD sau mărim preţul, altfel nu mai facem investiţiile.

ADRIEAN VIDEANU: Vii şi….

PITEIU MARCEL ADRIAN: Suntem aproape peste costuri cu dacă mergem tot anul. Nici nu l-am prins pentru la anul în buget.

ADRIEAN VIDEANU: Ok.

PITEIU MARCEL ADRIAN: Ar fi un dezastru.

ADRIEAN VIDEANU: Vii şi stăm de vorbă.

Procurorii consideră că „ministrul VARUJAN VOSGANIAN a indus în eroare Guvernul în acceptarea măsurilor propuse deoarece ordinele pe care le-a dispus şi semnat în baza acestei Note nu au fost emise în favoarea celor 10 combinate, ci pentru „unicul beneficiar" respectiv învinuitul IOAN NICULAE şi prin el, SC INTERAGRO SA.

abonare newsletter