Actualitate

Internetul are o acoperire naţională de 53%, la nivel urban

Acoperirea Internetului la nivel naţional a ajuns, în aprilie 2013, la 53%, în timp ce, la nivel urban, aceasta a atins 63% în rândul persoanelor cu vârsta de peste 15 ani, arată rezultatele unui studiu.

Internetul are o acoperire naţională de 53%, la nivel urban Internetul are o acoperire naţională de 53%, la nivel urban

Potrivit cercetării realizate de FutureBuy şi desfăşurată pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia urbană utilizatoare de Internet, cu vârste între 15 şi 45 de ani, 70% dintre cei chestionaţi declară că Internetul a devenit un instrument de cumpărare foarte util, iar 44% menţionează că reţelele sociale au devenit la fel de importante ca şi alte surse de informaţii pentru a face cele mai bune alegeri de produse, relatează Agerpres.

Dacă în momentul de faţă smartphone-ul este folosit cu precădere pentru a compara preţuri (44% dintre deţinătorii care s-au informat online sau au cumpărat online în ultimele şase luni), pentru a căuta informaţii şi recenzii (42%) şi pentru a localiza magazine (42%), şi alte tipuri de comportamente încep să apară: verificarea disponibilităţii unui produs (31%) sau scanarea de coduri QR (22%).

Anul trecut, ponderea smartphoneurilor în total vânzări a atins 25%, iar numărul de tablete vândute a crescut de aproape cinci ori faţă de 2011.

abonare newsletter