Actualitate

Salina Turda a fost gazda primului concert de operetă sub pământ

Prim-sopranele Amelia Antoniu şi Bianca Ionescu, artiste consacrate ale Teatrului Naţional de Operetă ”Ion Dacian” din Bucureşti, au evoluat joi în premieră absolută, pe scena amfiteatrului din Salina Turda în cadrul unui concert extraordinar, pus sub semnul exuberanţei şi al optimismului.

Salina Turda marchează prin acest eveniment, a doua experienţă inedită după prima proiecţie din România a unui film la 80 de m adâncime.

”După concertul spectaculos susţinut luna trecută de fanfara Szarvasi, am decis să aducem pe scena din mina Rudolf două dintre cele mai apreciate voci de operă ale României pentru un spectacol memorabil, conferit de acustica impresionantă a locului şi repertoriul ales. Spectatorii au audiat o selecţie de operete şi musical-uri pline de jovialitate, optimism sau dramatism, au trăit cu siguranţă o experienţă unică în faţa unei scene neconvenţionale”, justifică Vasile Nemeş, directorul general al Salinei Turda, demersul organizatorilor evenimentului. 


Că iniţiativa este una bună au demonstrat-o spectatorii care au transformat amfiteatrul Salinei într-un spaţiu mult prea mic pentru un concert al primsopranelor Amelia Antoniu şi Bianca Ionescu, care s-au declarat şi ele impresionate de frumuseţea cadrului natural în care şi-au interpretat piesele, fiind o premieră artistică personală pentru fiecare în parte.

La finalul concertului, viceprimarul Lucian Nemeş şi senatorul Alexandru Cordoş au oferit câte un buchet de flori primsopranelor care au acceptat invitaţia de a susţine un concert în Salina Turda. Printre oficialii care au fost prezenţi la acest concert s-au aflat directorul Salinei - Vasile Nemeş, directorul Companiei de Apă Arieş - Cristian Matei, deputatul Aurelia Cristea şi consilierul local Cristian Felezeu.


Salina Turda este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din Transilvania, fiind singurul obiectiv de acest tip din România după ce a trecut printr-un amplu proces de reamenajare între 2008 şi 2010, în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro. Salina este dotată şi cu un staţionar pentru pacienţii cu afecţiuni respiratorii. De la deschidere, Salina Turda a fost vizitată de aproximativ două milioane de turişti români şi străini.   

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter