Actualitate

Serbări câmpeneşti la Gârbău şi Feleacu, în acest week-end

Comunele Gârbău şi Feleacu invită publicul iubitor de folclor duminică, 25 august, la serbările prilejuite de „Zilele fiilor satului”.

La Gârbău, invitatul special al serbărilor va fi cunoscutul solist de muzică populară Ionuţ Fulea. În spectacol vor evolua, de asemenea, interpreţii Amalia Codorean Chindriş, Adrian Buza, Adriana Irimieş, acompaniaţi de orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

La Feleacu - străvechea ctitorie a lui Ştefan cel Mare - prima ediţie a „Sărbătorii fiilor satului” se va desfăşura în zona numită „Prundărie”, aflată pe drumul spre Observatorul Astronomic. Prin organizarea acestui eveniment se reînnoadă tradiţia serbărilor câmpeneşti din comună, altădată extrem de apreciate. Prima parte a manifestării va cuprinde o slujbă religioasă, un Te Deum pentru eroii locului şi un mini-turneu de fotbal cu participarea echipelor din Feleacu, Vâlcele, Aiton, Rediu, Mărtineşti şi Gheorgheni. În partea a doua a zilei se va desfăşura  un consistent spectacol folcloric, invitată de onoare fiind renumita solistă de muzică populară Veta Biriş. În program vor mai evolua interpreţii Amalia Codorean Chindriş, Adrian Buza, Crina Varga-Haiduc, Sebastian Pop, acompaniaţi de orchestra „Cununa Transilvană” şi Ansamblul de dansuri din Călăţele. După spectacolul folcloric se va desfăşura tradiţionalul „Joc la şură” şi „Balul de la Feleacu”, urmate de un foc de tabără.


Evenimentul „Zilele fiilor satului” este organizat de Consiliul Judeţean Cluj mpreună cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter