Actualitate

Amendat de controlorii RATUC, după ce nu a găsit nicio casă de bilete deschisă

Un clujean a fost amendat, joi dimineaţă, cu 100 de lei, de către controlorii RATUC, după ce a fost prins circulând fără bilet. Tânărul se apără şi spune că nu a găsit nicio casă de bilete deschisă şi că nu este normal să primeşti amendă dacă nu ai posibilitatea să-ţi achiziţionezi un bilet. Reprezentanţii Primăriei spun că amenda este legală şi tânărul ar fi trebuit să caute o casă de bilete deschisă.

sursa foto: click.ro sursa foto: click.ro

“În această dimineaţă, pentru a putea ajunge la serviciu trebuia sa iau un mijloc de transport în comun de la staţia Agronomia până în Mărăşti. Când am ajuns în staţie am constatat că este închisă casa de bilete, fără să fie afişat că astăzi nu lucrează sau că există un alt punct alternativ pentru zilele de sărbătoare de unde să se poată achiziţiona un bilet de călătorie. În consecinţă, neavând cum să procur un bilet, eu fiind din Deva şi locuiesc în Cluj numai din luna iulie, nu cunosc sistemul de transport în comun, am urcat în troleul 6, considerând că este perfect normal să circul aşa, condiţiile de achiziţionare a biletelor nefiind puse la dispoziţia mea de către operatorul de transport”, a povestit pentru Monitorul de Cluj, Horia Mogoşan.

Acesta mai spune că în Piaţa Mărăşti a fost controlat de angajaţii RATUC, dat jos la următoarea staţie, şi pentru că nu avea bilet, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 100 lei.


“Consider anormală o astfel de măsură în condiţiile în care nu am avut cum să procur bilet înainte de urcarea în mijlocul de transport. Cu atât mai mult mi se pare anormal că într-o zi în care majoritatea persoanelor sărbătoresc şi nu merg la serviciu să nu aibă posibilitatea de achiziţionare a biletelor pentru mijloacele de transport în comun. Voi proceda la contestarea procesului verbal în instanţă. Dacă venea în Cluj un grup de turişti străini ar fi fost, la fel, amendat? Eu am lucrat o vreme în Germania, dar acolo când casele de bilete erau închise aveai posibilitatea să-ţi procuri bilet de la automatele de bilete. Trebuia să anunţe că aceste case vor fi închise în această perioadă. Nu voi plăti jumătate din amendă, o voi contesta", a mai precizat Horia.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, joi, că amenda contravenţională primită de tânăr este corectă şi legală. “Pe mijloacele de transport din Cluj-Napoca singurele condiţii să circuli fără bilet este dacă beneficiezi de anumite tipuri de subvenţii, gen abonamente, legitimaţii de călătorie valabile. RATUC nu are zile când se poate circula gratis în nicio perioadă a anului. Cel în cauză trebuia să-şi procure bilet de la cea mai apropiată staţie deschisă. Noi am anunţat faptul că în ziua de 15 august programul RATUC va fi ca într-o zi de duminică”, au precizat aceştia.


Directorul RATUC, Liviu Neag, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

“În data de 15 august circulaţia se va desfăşura între orele 6.00–23.00, conform programului pentru zilele de duminică”, au anunţat reprezentanţii RATUC.

Ultimele Stiri
abonare newsletter