Actualitate

Peste 100 de jandarmi vor asigura siguranţa la meciul dintre CFR Cluj şi Viitorul Constanţa

Peste 100 de jandarmi clujeni vor asigura siguranţa şi ordinea publică la meciul de fotbal dintre echipele CFR Cluj şi Viitorul Constanţa ce va avea loc sâmbătă, 10 august, de la ora 21:30 pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.

 

Potrivit Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, jandarmii vor asigura măsurile de siguranţă şi ordine publică în zona imediată şi apropiată a Stadionului Dr. Constantin Rădulescu cât pe traseele de afluire/defluire ale spectatorilor atât înainte de începerea meciului cât şi pe timpul şi după încheierea acestuia.


Sâmbătă, 10 august, începând cu ora 21.30, pe Stadionul stadionul Dr. Constantin Rădulescu din din municipiul Cluj-Napoca se va desfăşura  meciul de fotbal dintre echipele ,,F.C. Universitatea Cluj” şi ,,F.C. Steaua Bucureşti”. Partida este caracterizată ca fiind cu grad de risc mediuÎn zona arenei sportive vor avea acces doar persoanele care au documente de acces în stadion şi riveranii. Accesul în incinta stadionului se va face începând cu ora 20.30.

Spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torţe, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică. Pe durata meciului de fotbal, spectatorilor le este interzis: să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să sară gardul care delimitează spaţiul de joc sau să intre pe spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.


De asemenea, asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în interiorul stadionului va fi realizată de 70 de agenţi ai unie firmei din municipiul clujean, contractaţi de Clubul CFR 1907 Cluj-Napoca în acest sens.

6 suporteri ai echipei „F.C. CFR 1907 Cluj-Napoca” au interdicţie de a participa la meciul de fotbal, fiind incluşi în baza de date a Jandarmeriei, motiv pentru care sunt sfătuiţi să nu pătrundă ilegal pe stadion. În  cazul identificării în incinta arenei sportive aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau amendă, precum şi măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sau jocurile sportive, pe o perioadã de la unu la 2 ani, care se adaugã la perioada pentru care s-a dispus iniţial măsura.


Restabilirea ordinii publice în interiorul bazei sportive se executã de cãtre efectivele de jandarmi, conform legislaţiei în vigoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter