Actualitate

E oficial: Iulius Group va construi două noi clădiri de birouri, una de zece etaje, cealaltă de patru

Consilierii judeţeni, întruniţi în şedinţă extraordinară, au votat în unanimitate proiectul Iulius Group care prevede construirea a două noi clădiri de birouri. Proiectul care prevedea cesionarea drepturilor pentru construirea celor două clădiri de birouri unor firme diferite a fost respins de consilierii judeţeni săptămâna trecută, după ce aceştia au emis o serie de pretenţii.

Iniţial, proiectul de hotărâre privind extinderea Iulius Mall nu a trecut nici astăzi de votul consilierilor, fiind întrunite doar 24 de voturi. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, l-a repus pe ordinea de zi şi a cerut vot deschis. De acestă dată, proiectul a trecut cu 25 de voturi „pentru”. „Sistemul electronic de votare nu a funcţionat corect”, a spus Uioreanu.

Iulius Mall Cluj a prezentat o propunerea de colaborare cu privire la edificarea a două noi imobile cu destinaţia spaţii de birouri şi parcaj pe terenul liber de construcţii în suprafaţă de 14.300 mp. Proprietarii Iulius Group au cerut ca drepturile contractuale pentru cele două imobile să fie cesionate altor două firme, având în vedere că în cadrul Iulius Group au fost înfiinţate societăţile United Business Center Cluj One ş United Business Center Cluj Two.


Potrivit referatului de aprobare, această investiţie va aduce venituri suplimentare, în condiţiile în care Univers T doreşte să continue programul de renovare-modernizare a complexului hotelier şi va beneficia indirect de această investiţie, după ce chiriaşii din cele două clădiri ar putea deveni potenţiali clienţi pentru complexul hotelier.

Potrivit lui Uioreanu, după votul de astăzi reprezentanţii Iulius Mall s-au angajat ca în termen de 24 de luni să finalizeze investiţiile. Imobilul de zece etaje ar urma să se realizeze pe un amplasament de 4.500 mp, iar cel de patru etaje pe un amplasament de 9900 de mp.


Valentin Lungu, directorul hotelului, a declarat că Univers T încasează 45.000 de euro lunar ca redevenţă pentru complexul Iulius Mall, iar după finalizarea clădirilor de birouri ar urma să mai încaseze încă 10.900 de euro.

Societatea Univers T, care se află în patrimoniul Consiliului Judeţean Cluj, a intrat într-o asociere cu Iulius Group în 2006, cedând peste şase hectare din zona lacului din Gherogheni, pentru realizarea mall-ului. În prezent, Iulius Group s-a angajat în reabilitarea şi reamenajarea lacului.

abonare newsletter