Actualitate

FOTO - Sute de tineri au participat la prima bătaie cu culori din Cluj

“Colorează-ţi vara” a fost sloganul sub care s-a desfăşurat prima bătaie cu culori din oraş, organizată de decoratorul clujean Genoveva Hossu în cadrul Festivalului Colours of Cluj.

Bătaia cu prafuri colorate este de origine indiană, sărbătoare în cadrul căreia cea mai distractivă acvtivitate este cea în care participanţii ies pe stradă înarmaţi cu prafuri colorate şi apă. Simbolul “bătăii colorate” este victori binelui asupra răului.

Evenimentul a avut loc în Piaţa Unirii, duminică, 4 august, ora 18:00 şi a numărat aproape 1000 participanţi, de toate vârstele.


 “Festivalul culorilor este unul devenit deja tradiţie în lume, originar din India, festival care sărbatoreşte supremaţia binelui asupra răului, şi în care participanţii se angrenează în aceste bătălii de culoare. Este un curent care străbate lumea, motiv pentru care m –am gandit să-l aduc şi la Cluj. Sunt convinsa ca va fi un moment de neuitat. Manufacturarea culorilor a fost o muncă de echipă, destul de grea dar amuzantă în acelaşi timp, de la stabilirea reţetei, până la măcinarea şi testarea pudrelor colorate. Să ne colorăm vara, acesta este îndemul meu pentru clujeni!”, a declarat Genoveva Hossu.

 “Culorile dispar la primul duş, dar amintirea îţi va rămâne toată vara!”, i-au asigurat organizatorii pe participanţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter