Actualitate

Maşinile Poliţiei Rutiere din Cluj au rămas fără benzină. Ce răspunde conducerea IPJ Cluj

Radarele Poliţiei Rutiere Cluj au rămas, de marţi, în parcarea instituţiei din cauză că nu există bani pentru motorină. Poliţiştii se plâng de faptul că nu mai pot să îşi facă meseria din cauza lipsei tot mai acute de carburanţi.

"La Poliţia Rutieră Cluj Napoca, şefii ne-au spus să scoatem maşinile dar să nu facem kilometri cu ele. Doamne fereşte de un accident. Aici s-a ajuns, la această situaţia gravă. La Biroul Drumuri Naţionale, două loganuri MCV, cu radar, nu au ieşit azi din curtea Poliţiei Rutiere. Nici maşinile de la Biroul Autostrăzi nu au plecat azi în misiune", spune un agent de poliţie de la Poliţia Rutieră Cluj, citat de evz.ro.

Lipsa carburanţilor a fost tot mai acută în ultima lună, şi a făcut ca să existe chiar situaţii incredibile. "S-a ajuns la situaţia ca o maşină să aibă alocat un litru de carburant pe zi. Se merge în teren şi se stă într-un loc foarte mult timp, pentru a nu face consum. De trei zile nu mai există un gram de motorină şi aşa se face că radarele stau trase pe dreapta", spune un alt poliţist.


Constantin Mandache, şeful sindicatului Agenţilor de Poliţie din Cluj, a confirmat situaţia dramatică. ”Maşinile sunt trase pe dreapta de marţi seara. Noi depindem de cota de motorină de la minister. Am vorbit la serviciul logistic şi mi s-a spus că s-a făcut plinul la toate autospecialele încă de vineri, 26 iulie, dar în cursul zilei de marţi toate maşinile au rămas pe rând fără carburant. Se circula în tot judeţul şi este normal să fie consum. La noi cota parte vine de la Ministerul de Interne. Dacă vrem să fim o poliţie eficace, trebuie să ne dea resurse. Trebuie să nu se mai ascundă adevărul şi să se spună realitatea. Cei din minister trebuie să respecte poliţiştii. Noi luptăm pentru o poliţie mai bună, dar fără ajutor nu se poate”, susţine liderul de sindicat.

În replică, conducerea Inspectorului de Poliţie al Judeţului Cluj spune că Şeful inspectoratului a dispus efectuarea de verificări privind modul de asigurare cu carburant a autovehiculelor de poliţie rutieră.


“În perioada 29-31 iulie nu s-a solicitat conducerii inspectoratului alocarea unei cote suplimentare de carburant pentru autospecialele din dotarea Biroului Drumuri Naţionale şi Europene. Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj i-a fost alocat carburantul necesar pentru funcţionarea tuturor autospecialelor de poliţie, inclusiv pentru cele de la structurile de poliţie rutieră care funcţionează cu motorină, astfel încât misiunile poliţiei să fie desfăşurate fără întrerupere. În funcţie de nevoile operative, la solicitarea şefilor structurilor de poliţie, conducerea inspectoratului aprobă alocarea unei cote suplimentare de carburant din rezerva constituită. Precizăm că în judeţul Cluj serviciul poliţienesc este asigurat cu continuitate, având ca prioritate creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor”, a precizat Adriana Vornicu, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter