Actualitate

UPDATE: Recursul lui Gigi Becali, amânat pentru 14 august

Judecarea recursului formulat de Gigi Becali faţă de hotărârea prin care i-a fost respinsă cererea de întrerupere a executării pedepsei a fost amânat de Curtea de Apel Bucureşti pentru 14 august, după ce avocaţii finanţatorului Stelei au cerut timp pentru a studia dosarul şi a depune probe.

Gigi Becali află în această dimineaţă dacă iese din închisoare

 Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost adus miercuri dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava, la Curtea de Apel Bucureşti, unde va fi judecat recursul său la decizia Tribunalului Capitalei prin care i-a fost respinsă solicitarea de întrerupere a executării pedepsei.La instanţă sunt şi Laurenţiu Reghecampf şi mai mulţi jucători ai echipei, printre care Ciprian Tătăruşanu, Cristi Tănase şi Adrian Cristea, proaspăt legitimat la campioana României, potrivit Mediafax.

Judecarea recursului formulat de Gigi Becali faţă de hotărârea prin care i-a fost respinsă cererea de întrerupere a executării pedepsei a fost amânat de Curtea de Apel Bucureşti pentru 14 august, după ce avocaţii finanţatorului Stelei au cerut timp pentru a studia dosarul şi a depune probe.


Duba venită de la închisoare a parcat, la ora 9.00, în spatele sediului instanţei.

La Curtea de Apel Bucureşti au sosit şi avocaţii lui Gigi Becali, care s-au sfătuit cu acesta, marţi, spre a pregăti pledoaria pentru recurs.


Tot la sediul instanţei au venit antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, managerul formaţiei, Mihai Stoica, şi mai mulţi jucători ai echipei, printre care Ciprian Tătăruşanu, Cristi Tănase şi Adrian Cristea, proaspăt legitimat la campioana României. 

Tribunalul Bucureşti a notat, în motivarea hotărârii prin care a respins cererea lui Becali, că aceasta putea fi admisă dacă finanţatorul Stelei dovedea existenţa unor împrejurări speciale cu consecinţe grave asupra lui, a familiei sale sau a unităţii la care lucra.


Judecătorul Florin Purigiu, care a decis să-i respingă lui Becali cererea de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare primită în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, a motivat că din probele administrate în cauză rezultă fără echivoc că acesta nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a beneficia de acest drept.

Astfel, magistratul a arătat că motivele invocate de acesta "nu constituie împrejurări speciale şi nu sunt de natură a avea consecinţe grave asupra situaţiei patrimoniale a condamnatului, asupra societăţilor comerciale controlate de acesta ori asupra echipei de fotbal Steaua Bucureşti".


Judecătorul a demontat, în motivare, şi argumentul legat actele de binefacere ale lui Becali. "Tribunalul reţine că, deşi este de notorietate că petentul G. B. este o persoană care în mod regulat sprijină financiar persoane aflate în nevoie, precum şi instituţii şi organizaţii de interes general, totuşi aceste acte de caritate nu pot justifica întreruperea executării pedepsei, neîncadrîndu-se în niciunul dintre motivele prevăzute expres şi limitativ de articolul 453 Cod de procedură penală. (...) Nici intenţia petentului de a construi o clinică medicală cu profil oncologic şi nici dorinţa firească a acestuia de a fi prezent la aniversarea majoratului fiicei sale nu se încadrează în niciuna dintre ipotezele prevăzute de lege pentru întreruperea executării pedepsei", s-a mai menţionat în documentul citat.

abonare newsletter