Actualitate

Dominique Strauss-Kahn, trimis în judecată pentru "proxenetism în formă agravată, în grup"

Judecătorii însărcinaţi cu instruirea cazului "Carlton", de proxenetism, la Lille, în nordul Franţei, au hotărât să îl trimită în judecată pe fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn şi pe alte 12 persoane, pentru "proxenetism în formă agravată, în grup", a anunţat vineri procurorul din Lille.

A 14-a persoană inculpată în dosar este dată în judecată pentru "complicitate la escrocherie şi abuz de încredere", se precizează într-un comunicat.

Parchetul a cerut pe 11 iunie retragerea acuzaţiilor formulate împotriva fostului director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), apreciind că "nu există probe suficiente", conform Mediafax.ro.


Acesta a cerut, de asemenea, retragerea acuzaţiilor formulate împotriva fostului director al grupului Eiffage în regiunea de nord, Jean-Luc Vergin, şi trimiterea la un tribunal corecţional a celorlalte 12 persoane implicate în acest dosar.

Parchetul nu a precizat pentru AFP dacă va face apel împotriva ordonanţei emise vineri dimineaţa de către judecători.


Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 64 de ani, a fost inculpat pe 26 martie 2012 pentru "proxenetism în grup organizat", în urma participării la petreceri cu prostituate, la Paris şi Washington.

abonare newsletter