Actualitate

Fiul preşedintelui CJ Cluj, adus cu mandat în faţa judecătorilor. Horea Uioreanu, prezent şi el la ÎCCJ

Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost adus, miercuri, cu mandat în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa va decide dacă îl trimite în spatele gratiilor pentru următoarele 20 de zile. Magistraţii ar fi trebuit să ia o decizie încă de luni, însă atunci Alexandru Uioreanu nu s-a prezentat.

Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost adus, miercuri, cu mandat în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Horea Uioreanu a venit la sediul Curţii Supreme pentru a-şi susţine fiul care riscă să ajungă astăzi din nou după gratii.


"Am venit să văd ce se întâmplă, să fiu alături de el,eram în Bucureşti. De ce nu a venit luni? Pentru că ca a primit citaţie la ora 11 la amiază şi citatia era pentru ora 9 la Bucureşti", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

"Din probele administrate în cauză şi din dovezile pe care le-am depus la dosar rezultă că această intalnire a fost accidentala. Inculpatul minor a iesit din locuinta si s-a intalnit cu coinculpatul care venea din sens opus de la cumpărături", a declarat Tiberiu Ban, avocatul lui Uioreanu Jr.


Curtea de Apel Cluj a dispus, în 12 iulie, înlocuirea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara dată în cazul lui Alexandru Uioreanu cu cea a arestării preventive, după ce s-ar fi întâlnit cu Adrian Tition, unul dintre co-inculpaţii în dosarul traficului de droguri în care a fost implicat, încălcând, astfel, condiţiile prevăzute la eliberarea lui din arest. Decizia Curţii de Apel Cluj a fost contestată de Alexandru Uioreanu la instanţa supremă, astfel că măsura arestării preventive nu a fost pusă în executare.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au judecat, luni, recursul lui Alexandru Uioreanu, însă acesta nu s-a prezentat la instanţă. Judecătorii au amânat discuţiile la 24 iulie, dispunând ca Alexandru Uioreanu să fie citat atunci cu mandat de aducere.


Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, declara, în 12 iulie, că instanţa a admis o solicitare a poliţiştilor Secţiei III Cluj-Napoca, de înlocuire a interdicţiei de părăsire a ţării dată în cazul lui Alexandru Uioreanu cu cea a arestării preventive pentru 20 de zile. "Măsura arestării nu a fost pusă în executare pentru că apărătorul lui Alexandru Uioreanu a declarat recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Până se va pronunţa ICCJ, Alexandru Uioreanu este liber, dar nu poate părăsi ţara", a precizat Ilieş.

În 27 martie, Alexandru Uioreanu a fost condamnat de Tribunalul Cluj la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri. Sentinţa a fost atacată cu apel atât de Uioreanu, cât şi de procurorii DIICOT Cluj. Curtea de Apel Cluj a stabilit în 27 septembrie termenul de judecare a apelului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter