Actualitate

Stufărişurile de la Sic, noua locaţie pentru fotografiile de nuntă

Stufărişurile de la Sic, judeţul Cluj, au devenit de anul acesta o destinaţie rustică tot mai căutată, în special pentru fotografia de nunta.

Datorită atenţiei pe care au început să o primească din 2012, prin proiectele ecologice demarate de Asociaţia Ecotransilvania, zonele de stuf din Bazinul Fizeşului stârnesc pe de-o parte interes în rândul ornitologilor, din pricina celor aproape 100 de specii de păsări migratoare de baltă şi mai nou oferă fotografilor profesionişti un cadru neobişnuit pentru şedinţa foto de după nună.

Sesiunea foto de după nuntă este acum o opţiune inclusă în serviciile oricărui fotograf din domeniu şi atunci se întâmplă cele mai notabile lucruri. Obiceiul a fost treptat adoptat din vest şi se numeşte “trash the dress", "fearless bridal" sau "rock the frock". Ideea în sine de a “distruge rochia de mireasă” este aceea de a permite miresei să se relaxeze, după o zi în care a avut grijă să nu  şi-o murdărescă, şifoneze sau rupă. Ca un joc de rol, sesiunea foto îi dă ocazia să facă toate acestea intenţionat, timp în care fotograful capturează cele mai şocante ipostaze. "Stufărişul de la Sic are ceva aparte. E un fundal care apare ireal în fotografii, mai ales în combinaţie cu soarele care apune. Culorile pastelate, natura neîmblânzită a întinderii de stuf, crează un decor deosebit, o  adevărată mare care se întinde între sat şi dealurile din jur. Ca fotograf, găsesc acest loc un cadru inedit pentru o şedinţă foto. E o combinaţie care surprinde, un contrast între elementul uman şi liniştea naturii, o senzaţie de infinit”, afirmă fotograful Narcis Tarcea, manager Imagia.

Etichete: stufaris sic
Ultimele Stiri
abonare newsletter