Actualitate

Vacanţă la Mare pentru tinerii dependenţi de dializă

36 de tineri care suferă de insuficienţă renală cronică şi care provin din 12 centre de dializă din Româia vor beneficia de tabăra „Zâmbet de Copii” care se va desfăşura în perioada 21 – 28 iulie în una dintre staţiunile litoralului românesc.

Tabăra este organizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”.

„Tinerii cu probleme grave de sănătate de care ne ocupăm de peste 10 ani nu îşi pot lua vacanţă de la boală în mod real niciodată, însă cu sprijinul  unor oameni sufletiști ca Emil Boc sau Anna Horvath, alături de consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca,  pot pentru câteva zile să se bucure de un tratament special prin combinaţia între grija plină de dragoste a unui centru de tratament modern unde li se asigură dializa de care depind pentru  supravieţuire şi condiţii de recreere deosebite menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală”, a explicat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta”.


Potrivit organizatorilor, proiectul  are  un caracter unic la nivel naţional, prin faptul că permite unor copii şi tineri care provin din diferite zone ale ţării şi a căror viaţă depinde de aparatele de dializă din centrele la care sunt arondaţi să petreacă împreună zile de vacanţă deosebite, asigurându-li-se şi asistenţa medicală necesară.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a alocat suma de 40.000 de lei  pentru susţinerea acestui proiect, diferenţa de costuri fiind acoperită din sponsorizările mai multor companii.

abonare newsletter