Actualitate

Studenţii rămân fără abonamente gratuite RATUC în vacanţă! Universităţile nu mai au bani

Doar studenţii Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) Cluj şi Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj vor mai primi anul acesta abonamente RATUC gratuite sau reduse.

Studenţii universităţilor din Cluj se plâng că nu mai primesc deloc abonamente gratuite sau la preţ redus pe mijloacele de transport în comun, din 15 iulie până în 15 septembrie. “Mi se pare o situaţie inacceptabilă într-un oraș care va fi capitala europeană a tineretului în 2015 și care este unul din cele mai mari centre universitare din țară. Începând din 15 iulie și până pe 15 septembrie, deci pe toată perioada verii, studenții clujeni nu mai beneficiază de nici un fel de gratuitate sau reducere la transportul în comun cu mijloacele RATUC”, afirmă Tudor C., student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. El adaugă că nu este normal ca preţul unui abonament pe două linii să fie de 84 de lei, față de 12 lei cât costă un abonament pe două linii pentru un student bugetar de la Universitatea Tehnică în mod obișnuit, în condiţiile în care o parte din studenţi sunt din Cluj sau lucrează sau fac practică pe perioada verii în oraş. “Îmi vine greu a crede că nu sunt fonduri pentru a acorda măcar o reducere la transportul în comun tuturor studențiilor, având în vedere că acest lucru a fost posibil pentru două dintre universități”, mai spune Tudor C.
Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca precizează că sistarea eliberării abonamentelor subvenţionate pentru studenţi (cu excepţia Universităţii „Babeş-Bolyai” şi Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”) nu s-a facut din iniţiativa RATUC Cluj-Napoca sau a Primăriei, ci a avut loc la solicitărea Universităţilor, din lipsă de fonduri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter