Actualitate

Bistriţenii vor Clujul capitală de regiune

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, a afirmat joi că bistriţenii îşi doresc în mod covârşitor ca oraşul Cluj-Napoca să fie capitala Regiunii de Nord-Vest după ce se va face regionalizarea.

“La capitolul certitudini, îmi este foarte clar că se va face reorganizarea administrativ-teritorială, că va fi Regiunea Nord-Vest, că va fi Clujul - după cum rezultă şi din sondajul făcut făcut pe această temă - capitala Regiunii de Nord-Vest, că bistriţenii îşi doresc în mod covârşitor să fie Clujul capitala Regiunii de Nord-Vest, dar că nu ne dorim să fie toate direcţiile regionale acolo unde este şi capitala regiuni”, a declarat Ioan Ţintean, citat de Agerpres.
În opinia prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, administraţiile locale îşi doresc ca prin regionalizare să se asigure viitoarelor regiuni un grad de autonomie cât mai mare în raport cu administraţia centrală.
Prefectul consideră însă că nu se poate continua în actuala formă de organizare, regionalizarea fiind cea care va echilibra şi să armoniza zonele de dezvoltare ale ţării.
 

Etichete: regionalizare
Ultimele Stiri
abonare newsletter