Actualitate

Coperta revistei Rolling Stone provoacă proteste pe Internet. Află de ce!

Decizia revistei Rolling Stone de a pune pe copertă o fotografie a lui Johar Ţarnaev, presupusul autor al atentatului de la Boston, a generat un val de proteste pe Internet.

Fotografia de copertă este o poză pe care Ţarnaev şi-a realizat-o singur cu telefonul mobil şi pe care a postat-o online, aceasta fiind preluată de numeroase publicaţii după atac, relatează CNN potrivit Mediafax.ro.

Dar coperta Rolling Stone este rezervată în general starurilor rock şi celebrităţilor. În plus, fotografia este însoţită de următorul text: "Atacatorul. Cum un elev popular, promiţător a fost condus la eşec de familia sa, a alunecat în islamul radical şi a devenit un monstru".


"O, ia uitaţi, revista Rolling Stone laudă terorismul. Incredibil", comentează Adrienne Graham pe pagina de Facebook a revistei. "Nu voi mai cumpăra acest număr sau orice alt număr".

Revista susţine că articolul în sine este o relatare documentată despre suspect. Numărul controversat va fi pus în vânzare la 3 august, dar mesajul de pe Facebook al revistei în care este prezentată coperta strânsese peste 4.700 de comentarii până miercuri dimineaţa.


Coperta a atras comentarii şi din partea mişcării "Free Johar", care subliniază, pe Twitter, că acesta este nevinovat până nu i se va dovedi vinovăţia.

Etichete: internet proteste
Ultimele Stiri
abonare newsletter