Actualitate

FOTOGRAFIILE pe care Hitler a vrut să le distrugă

Adolf Hitler ar fi dorit să distrugă o serie de fotografii care l-au surprins repetând tehnicile persuasive de discurs în timp ce ascultă înregistrarea uneia dintre propriile cuvântări. Dictatorul nazist a şi dat un ordin în acest sens însă ele au fost salvate de către fotograful Heinrich Hoffmann, cel care le-a şi realizat.

Făcute de prietenul său, fotograful Heinrich Hoffmann, fotografiile în prezintă pe liderul nazist repetându-şi tehnicile persuasive de discurs în timp ce ascultă înregistrarea uneia dintre propriile cuvântări. Acestea au fost realizate în anul 1925 la scurt timp după ce Hitler a ispăşit sentinţa de 9 luni de închisoare, de unde şi-a dictat autobiografia, "Mein Kampf", potrivit Mediafax.ro.

La vederea fotografiilor, Hitler a cerut ca Hoffman să distrugă negativele, dar acesta le-a păstrat şi le-a publicat în cartea sa de memorii, "Hitler a fost prietenul meu", lansată în 1955.


În imagini liderul nazist poate fi văzut în timp ce repetă gesturi de empatizare cu o mulţime imaginară, în scopul rafinării tehnicilor discursive. Fotografiile oferă o viziune rară în activitatea din culisele vieţii lui Hitler, dezvăluind repetiţiile meticuloase pentru discursurile de îndoctrinare cu mult înainte să devină "Fuhrer", scrie Daily Mail.

După publicarea inţială, fotografiile au fost păstrate în studioul lui Hoffman până la arestarea acestuia, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, după care au dispărut în diverse arhive.

Etichete: adolf hitler
Ultimele Stiri
abonare newsletter