Actualitate

Flash mob antidrog, în centrul oraşului

Clujenii vor avea parte, mâine, de la ora 13.00, de un flash mob antidrog inedit, chiar în inima orașului, pe Bulevardul Eroilor, în spatele Monumentului Memorandiștilor. Evenimentul face parte din campania ”Nu consuma, Nu ești reciclabil”, organizată de Fundația Creștină de Ajutorare.

Scopul acestui eveniment este informarea și conștientizarea publicului clujean asupra riscurilor la care se expun prin consumul de substanțe, dar și unde pot găsi informații și ajutor în caz de nevoie.

Tot mâine, de la ora 10.00 la Bastion (Turnul Croitorilor) are loc o expoziție de păpuși realizate de copii ai claselor a III-a de la Școala Constantin Brâncuși.


”Conform Raportului Naţional privind situaţia drogurilor în România în anul 2012, realizat de Agenţia Naţională Antidrog, numărul persoanelor admise la tratament ca urmare a consumului de substanţe psihoactive (tutun, alcool, droguri şi SNPP - substanţe noi cu proprietăţi psihoactive) a fost de 3.733, dintre care 1.971 consumatori de droguri ilicite şi SNPP. Faţă de anul 2011, în anul 2012 a crescut alarmant numărul de infecţii cu HIV. La grupa de vârstă sub 25 de ani, numărul de infecţii la consumatorii de droguri injectabile a crescut de la 3,7% în anul 2011 la 24,6% în anul 2012 (de peste 6 ori).Numărul de urgenţe medicale cauzate de consumul de substanţe psihoactive (inclusiv alcool) în 2012 a fost de 5373. Dintre acestea, peste două treimi sunt datorate consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP)”, spune psihologul Roxana Brici, din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Cluj, unul dintre partenerii fundaţiei în derularea campaniei.

Etichete: campanie antidrog
abonare newsletter